FESTIVAL ČOKOLADE PONOVO U BEOGRADU: Najslađa fešta u prestonici!
Foto: Kurir

drugi po redu

FESTIVAL ČOKOLADE PONOVO U BEOGRADU: Najslađa fešta u prestonici!

Beograd -

Da li ste znali da se gotovo polovina proizvedene čokolade na svetu pojede u Evropi? Sigurni smo da je jedan od razloga za to i Festival Čokolade koji se već drugi put održava u Beogradu

Priliku da uživate u neverovatnim ukusima najboljih svetskih čokolada ćete imati već od petka 7. do nedelje 9. decembra na Drugom Festivalu Čokolade koji se tradicionalno održava na Dorćol Platzu, u Dobračinoj ulici. Ukoliko niste ranije imali priliku da posetite ovaj neobični prostor u centru Beograda evo sjajnog povoda. Ovaj festival je prošle godine posetilo više od 10.000 ljudi.

foto: Kurir

Ove godine Beograđane će obradovati čak 16 novih izlagača, uređeni prostor na platou Dorćol Platza koji će biti središte mnogobrojnih dešavanja, kao i bogat zabavni i edukativni program koji prati sva tri dana Festivala Čokolade. Posetioce Festivala očekuje neverovatan broj vrhunskih čokolada i slatkiša iz celog sveta - od tradicionalne ruske Aljonke, preko ručno pravljenih francuskih, do najređih vrsta čokolada na svetu. Biće tu i organskih čokolada iz kućne radinosti kao i neobičnih poslastica sa divljim matičnjakom, zovom, žirom, divljim malinama, kupinama, drenjinama i borovnicama, pa čak i tri vrste čokolade sa tartufima.

Posetioci će osim čokolade imati priliku da probaju i mnoge druge stvari. Keks napravljen od čistog putera i kvalitetne belgijske čokolade, italijanske čokoladne bombone, ručno rađene kolače i mnoge druge sitne poslastice. Gurmane očekuje specijalitet - čorba od čokolade, a za tate koje dolaze sa decom imamo posebno iznenađenje - pivo sa čokoladom. Mame će moći da uživaju u 6 čarobnih čokoladnih koktela koje će vrhunski barmeni spremati na licu mesta, a posetioce očekuju i nastupi DJ-eva, kao i koncerti na velikom trgu Dorćol Platza, svaki dan od 18-21h.

foto: Kurir

Vidimo se na najslađem festivalu u gradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track