AMERIKANKA GODINAMA ŽIVI U BEOGRADU I SAD JE PROGOVORILA: 5 stvari u Srbiji koje nikada nećete videti u Americi! A tek kako objašnjava šta je TRAFIKA! (VIDEO)
Foto: YouTube PrintScreen

čudi nam se...

AMERIKANKA GODINAMA ŽIVI U BEOGRADU I SAD JE PROGOVORILA: 5 stvari u Srbiji koje nikada nećete videti u Americi! A tek kako objašnjava šta je TRAFIKA! (VIDEO)

Beograd -

Američka blogerka Nvando koja već godinama živi u Beogradu objavila je novi video u kojem navodi neke od razlika između države u kojoj trenutno živi i države gde je rođena.

Ona je navela pet stvari koje su u Srbiji česte, a u Americi se veoma retko mogu videti, a možda i nikad.

1. Trafika

- Kako objasniti ljudima koji još uvek nisu bili na Balkanu šta je trafika? To je otprilike jedna osoba u kutiji - rekla je ona šaljivo, a zatim objasnila da se radi o nekoj vrsti male prodavnice, koje se mogu naći praktično na svakom uglu i da se u njoj mogu kupiti cigarete, alkohol, brza hrana, maramice...

foto: M.S.

- Možete gotovo sve da kupite u trafici, a njih nemamo u SAD. Ono što ne razumem je gde ljudi koji rade u trafici idu u toalet. A sad, kad je decembar, plašim se da će se oni prehladiti, kako se greju unutra - pita se Nvando.

2. Pešačke zone

- Mi u SAD zapravo nemamo pešačke zone. Gde god da odete u Balkanu naći ćete pešačke zone. One su kul jer u njima nema automobila, možete samo da šetate i često su u starim delovima grada i imaju lepe zgrade, restorane, u njima možete da uživate na vazduhu. Pešačke zone su jedna od mojih omiljenih stvari na Balkanu - rekla je ona.

3. Kladionice i kazina

- SAD notorno zabranjuju sve što ima veze sa kockanjem, pušenjem i alkoholnim pićima i puno kazina možemo u SAD da vidimo samo u gradovima poput Las Vegasa. Ovde u Srbiji i na Balkanu uopšteno imate kladionice i kazina svuda... Zakoni su mnogo opušteniji nego u Americi po tom pitanju - kaže blogerka.

4. Pekare

- Mi u SAD nemamo ovakve pekare, samostalne radnje kao u Srbiji. Ovde možete da izađete na ulicu i da odmah vidite tri - četiri pekare. One su male i uglavnom nezavisne i možete da nađete raznovrsno pecivo u njima i hranu tipičnu za Balkan - rekla je Nvando.

foto: Filip Plavčić

5. Alkohol u prodavnicama sa hranom

Na kraju je Nvando kao zanimljivost izdvojila činjenicu da se u Srbiji može alkohol kupiti u prehrambenim prodavnicama.

- Sve što želite možete da kupite u prodavnicama jer tu imate i alkohol. Ovde je sasvim normalno da uđete u prodavnicu sa hranom i u njoj kupite alkohol. U SAD u većini prodavnica toga nema - rekla je Amerikanka.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track