Najnovije vesti

KOMUNALCI BEOGRADA DOBILI NOVU NADLEŽNOST: Uskoro će moći da daju naloge pauku za podizanje kola
Foto: Vladimir Šporčić

odluke gradske skupštine

KOMUNALCI BEOGRADA DOBILI NOVU NADLEŽNOST: Uskoro će moći da daju naloge pauku za podizanje kola

Beograd

Skupština grada Beograda usvojila je danas izmene i dopune odluke o komunalnoj policiji kojima se predviđa da će nalog pauku za podizanje automobila moći da daju i komunalni policajci, a ne samo saobraćajni policajci kao što je do sada bio slučaj.

Osim toga, odbornici su usvojili i predlog rešenja o koncesiji za izgradnju četiri podzemne garaže u glavnom gradu, sa kineskom kompanijom "Šangdong", a izgradnja prve garaže, na Studentskom trgu, trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.

Odbornici su odlučili i da će u Beogradu ubuduće profesionalni upravnici zgrada svoje usluge moći da naplaćuju kroz objedinjenu uplatnicu infostana, što je predviđeno izmenama i dopunama Odluke o promeni osnivačkog akta JKP "Infostan tehnologije".

Na sednici su usvojene izmene i dopune Odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta na teritoriji grada čime je predviđeno da više neće moći da se izdaju rešenja za postavljanje bašti restorana i kafića na parking mestima u opštini Vračar.

To je, kako je rečeno, "pilot projekat" i odnosi se samo na opštinu Vračar i 2019. godinu, a u zavisnosti od toga kakvi budu efekti, videće se da li će biti prošireno i na druge beogradske opštine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...