NEZAPAMĆENI INCIDENT NA LINIJI 65, BEOGRAĐANIN MOMIR OSTAO U ŠOKU: Ušao sam u autobus i odmah spazio vozača kako kuca SMS i puši! A ONDA JE NASTALA NOVA DRAMA
Foto: Nebojša Mandić

SLUČAJ ODMAH PRIJAVIO POLICIJI

NEZAPAMĆENI INCIDENT NA LINIJI 65, BEOGRAĐANIN MOMIR OSTAO U ŠOKU: Ušao sam u autobus i odmah spazio vozača kako kuca SMS i puši! A ONDA JE NASTALA NOVA DRAMA

Beograd -

Beograđanin Momir S. doživeo je u ponedeljak oko 13.20 časova neprijatnost vozeći se autobusom na liniji 65 prema Bežanijskoj kosi.

Osim što se osećao nesigurnim zbog nesmotrene vožnje radnika GSP za volanom, koji je sve vreme kucao SMS i razgovarao sa još jednim čovekom, vozač ga je i verbalno napao. Kako prenose Večernje novosti, penzioner je prijavio slučaj policiji, koja će sprovesti odgovarajuće mere.

foto: Profimedia

"Ušao sam u Bloku 30 i sve vreme do Bežanijske kose vozač nije ispuštao telefon iz ruke. Pisao je poruke, pušio, a da bude još gore, tokom vožnje mu je društvo u kabini pravio još jedan čovek sa kojim je sve vreme razgovarao. On je već bio u vozilu kada sam ja ušao", ispričao je Momir.

Prema rečima ovog penzionera, saputnik u kabini vozača, kome inače nije dozvoljeno da tu bude tokom transporta putnika, imao je plastičnu čašu u rukama.

Sudeći prema ponašanju, kako kaže Momir, čovek je bio u alkoholisanom stanju.

"Po izlasku iz autobusa, pokušao sam da fotografišem vozilo i osobe u kabini. Vozač je to primetio, izašao je iz autobusa i počeo da me verbalno napada. Pitao me je kako smem da ga snimam, ko mi je to dopustio, psovao me je... Malo je falilo da dobijem batine", priča Momir S.

Nakon što je vozač autobusa nastavio dalje, Momir se uputio u najbližu policijsku stanicu da prijavi slučaj. Obavestio je i GSP, gde mu je rečeno da će uzeti u obzir sve što im je ispričao i da će to istražiti. Ako se ispostavi da je sve istina, vozač će biti sankcionisan.

"Lično se nisam osećao bezbedno tokom vožnje. Putnici u prednjem delu autobusa su videli isto što i ja, ali nisu želeli da reaguju. Vozači moraju da budu oprezni, a ponašanje kom sam prisustvovao je najblaže rečeno neodgovorno", zaključuje sagovornik.

Iz MUP je za "Novosti" potvrđeno da je slučaj prijavljen, a detalji će biti poznati narednih dana.

Vozio laktovima

Podsetimo, krajem maja ove godine na društvenim mrežama je podeljen snimak vozača na trolejbuskoj liniji 28. Njega su sugrađani snimili kako surfuje internetom i kuca SMS, dok laktovima pridržava volan i vozi. Saobraćajna policija ga je zatekla u prekršaju, ali dok je tokom vožnje razgovarao mobilnim telefonom. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track