sve stoji

POTPUNI KOLAPS U BEOGRADU, PREVOZ NE IDE U ŽARKOVU, SREMČICI, CERAKU... Putnici krenuli peške, sneg zavejao sve! (FOTO)

Beograd -

Autobuski saobraćaj u delovima beogradskih naselja Žarkovo, Cerak i Sremčica obustavljen je danas nešto pre 9.00 zbog zaleđenog kolovoza, javili su reporteri agencije Beta.

foto: Petar Latinović

Kolona sa autobusima na linijama 37, 50 i 89 nalazi se zaustavljena na nizbrdici kod semafora u Ulici Ratka Mitrovića.

Autobus na liniji 26 stao je u Todor Dukinoj na Dušanovcu, na uzbridrici, pa su autobusi krenuli drugom trasom i tu se zaglavili.

foto: Petar Latinović

Kako javlja reporter Kurira, ništa bolja situacija nije ni na Vidikovcu, gde je prevoz obustavljen u pravcu ka gradu.

foto: Petar Latinović

Čitaoci Kurira javljaju i da je je zastoj u Maksima Gorkog, gde već neko vreme autobusi stoje zaglavljeni, tako da je saorabaćaj u prekidu ili se veoma usporeno kreće.

Ništa bolje ni u Maksima Gorkog
Ništa bolje ni u Maksima Gorkogfoto: Čitalac Kurira

Nekoliko autobusa na liniji broj 52 zaustavljen je na raskrsnici ulica Ace Josimovića i Ace Mitrovića. Putnici iz tih autobusa nastaljau put pešice.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću rečeno je agenciji Beta da je stanje u Beogradu "katastrofalno" i da je autobuski saobraćaj obustavljen u celom Železniku i Sremčici.

foto: Petar Latinović

Šleper iskliznuo kod Barajeva, kolona 7 kilometara

1 / 5 Foto: Silvija Slamnig

Kod Lipovačke šume šleper se poprečio na putu, pa je napravljena kolona od 7 kilometara. Kako javljaju čitaoci Kurira, u koloni se stoji već 45 minuta.

Direktor GSP: Prevoz otežan

Zbog snega koji od jutros pada, u Beogradu ima problema u javnom prevozu, a najlošija situacija je na Zvezdari, u Čingrijinoj ulici, kao i na Banovom brdu, u Ulici Blagoja Parovića, gde je ekipa "Beograd puta" na terenu i normalizuje saobraćaj.

To je za Tanjug izjavio direktor GSP Radiša Momčilović, koji je napomenuo i da linija 300 ne okreće u Ustaničkoj, nego kod Cvetkove pijace, kao i da linija 65 ne ide na vrh Zvezdare, već okreće na Omladinskom stadionu.

foto: Petar Latinović

"JKP 'Beograd put' je na terenu, intervenišu po našim pozivima, ali nije ništa drastično, dešavaju se određeni zastoji, ali se to otklanja u kontinuitetu", rekao je Momčilović.

Prema njegovim rečima, ostale linije gradskog prevoza saobraćaju redovno.

Pripavnost na četvrtom stepenu, posipa se so

Ekipe "Beograd puta" su od ranog jutra na terenu zbog snega koji sve jače pada u Beogradu i posipaju so, kažu u tom javno-komunalnom preduzeću i navode da je pripravnost podignuta na četvrti stepen.

Angažovano je dodatnih 30 kamiona, tako da je trenutno na ulicama 90 kamiona, rekao je za TV Prva Željko Maravić iz "Beograd puta" i dodao da će ih biti još više.

foto: Petar Latinović

"U ovom trenutku imamo kapacitete koji su adekvatni s obzirom na veći sneg nego što je bio prognoziran", navodi Maravić.

Ističe da je važno omogućiti odvijanje saobraćaja na gradskim ulicama.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track