SPORTSKI PROGRAMI ZA ĐAKE U FEBRUARU: Ko želi da nauči da pliva ili kliza, može da uzme besplatan vaučer
Foto: AP/Ilustracija

Sekretarijat za sport i omladinu

SPORTSKI PROGRAMI ZA ĐAKE U FEBRUARU: Ko želi da nauči da pliva ili kliza, može da uzme besplatan vaučer

Beograd -

Vaučeri će biti deljeni od 14. do 31. januara svakim radnim danom u periodu od 9 do 15 časova

BEOGRAD - Sekretarijat za sport i omladinu je organizovao besplatne sportske programe u periodu od 1. februara do 28. februara 2019. godine za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu, saopšteno je iz ovog sekretarijata. Tokom februara meseca svi zainteresovani beogradski osnovci i srednjoškolci moći će da nauče da plivaju i klizaju. Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, pruži mogućnost da steknu osnovna znanja i veštine potrebne za savladavanje novih motoričkih sposobnosti. Sa učenicima će raditi licencirani treneri sa dugogodišnjim iskustvom, koji će ih uputiti u savladavanje sportskih igara i plivačkog sporta.

Sve detalje o besplatnim sportskim programima o mestu, satnici i sadržaju programa možete pronaći na sajtu grada Beograda www.beograd.rs. Za škole plivanja potrebno je preuzeti vaučer u Sekretarijatu za sport i omladinu u Ulici Kraljice Marije 1 na 11. spratu. Vaučeri će biti deljeni od 14. do 31. januara svakim radnim danom u periodu od 9 do 15 časova.

foto: Youtube Printscreen

Za sve ostale sportske programe potrebno je prijaviti se organizatoru pre početka programa, jer je broj mesta ograničen. Učenici koji koriste sportske objekte u obavezi su da imaju neophodnu sportsku opremu. Za škole plivanja koje će se organizovati na teritoriji opštine Lazarevac i u naselju Batajnici, vaučeri će se deliti na teritoriji opštine gde se realizuju škole plivanja. Plivački klub ,,Termoelektrana Kolubarara” Veliki Crljeni će vaučere za „Zimsku školu plivanja 2019” deliti u Savezu sportova Opštine Lazarevac, Savetu za sport MZ Veliki Crljeni i na blagajni Sportskog centra u Velikim Crljenima u periodu od 10. do 30. januara. Besplatni vaučeri za školu plivanja koju organizuje plivački klub „Aligator” moći će da se preuzmu u osnovnim školama u Batajnici i u prostorijama plivačkog kluba u Ulici Majora Zorana Radosavljevića 315a u Batajnici.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Škole plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnike plivanja) organizuju sportske organizacije (klubovi i centri) u sportskim centrima: Akcionarsko društvo kulturno-sportski centar „Pinki - Zemun”, Gradski centar za fizičku kulturu, Ustanova za fizičku kulturu Sportsko rekreativni centar „Tašmajdan”, Sportsko rekreativno obrazovni centar Vračar, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Javno preduzeće sportski centar „Novi Beograd”, Sportsko udruženje „Tonus sport”, Plivački klub „Taurunum”, Plivački klub „Aligator”, Plivački klub ,,Termoelektrana Kolubara” Veliki Crljeni, Plivački klub „Crvena Zvezda”, Plivački klub Beogradski plivački klub, Plivački klub „11. April”, Plivački klub „Vračar”, Klub za vodene sportove Mornar, Plivački vaterpolo klub „Zemun”, Plivački vaterpolo klub „Novi Beograd”, Vaterpolo klub „Stari grad”, Ženski vaterpolo klub „Crvena Zvezda”, Vaterpolo klub za dame TAŠ 2000 i Klub korektivnog plivanja, vaterpola i rekreacije Vračar. Rekreativno klizanje organizuju sledeći sportski centri: Javno preduzeće sportski centar „Olimp-Zvezdara”, JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija”, i Ustanova za fizičku kulturu, sportsko rekreativni centar „Tašmajdan”. Zimske kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom organizuju sledeći centri: Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko rekreativni centar „Pionirski grad”, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin, Ustanova sportski centar Voždovac, Javno preduzeće sportski centar „Olimp-Zvezdara”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Ustanova „Voždovački centar Šumice”.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track