GRADSKI SAOBRAĆAJ FUNKCIONIŠE NORMALNO: Ulice prvog prioriteta čiste, bačeno 90 tona soli
Foto: Dado Đilas

mehanizacija na terenu

GRADSKI SAOBRAĆAJ FUNKCIONIŠE NORMALNO: Ulice prvog prioriteta čiste, bačeno 90 tona soli

Beograd -

Sve ulice prvog prioriteta u gradu su očišćene, do četiri sata popodne biće završene i ulice drugog prioriteta, a nijedna linija javnog prevoza nije skraćena, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

On je dodao da "Beograd-put" u zimskim uslovima održava više od 2.200 kilometara ulica i da je radi preventive bačeno 90 tona soli, zbog najave ledene kiše i novih snežnih padavina.

"Nastavlja se rad u četvrtom stepenu, što znači 90 velikih kamiona i više od 145 vozila različite mahanizacije", rekao je Nikodijević.

Dodao je da bi, prema meteorološkim najavama, ovakve vremenske prilike, a samim tim i pun kapacitet Zimske službe, trebalo da traju do 15. januara.

Kad je reč o sistemu grejanja, do jučerašnjeg dana nije bilo većih havarija, ali je juče došlo do pucanja cevi na Magistrali 2 Toplane "Dunav".

Nikodijević je istakao da je 200 podstanica ispalo juče iz sistema, zbog čega se odmah krenulo sa alternativnim povezivanjem, pa je do 16 sati povezano 57, do 23 sata više od 100 podstanica, a noćas je sistem uspostavljen u potpunosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track