JKP ZELENILO BEOGRAD APELUJE: Pazite gde parkirate automobile, NIKAKO ISPOD ČETINARA I LISTOPADNIH STABALA
Foto: N.H.

upozorenje

JKP ZELENILO BEOGRAD APELUJE: Pazite gde parkirate automobile, NIKAKO ISPOD ČETINARA I LISTOPADNIH STABALA

Beograd -

Republički hidrometeorološki zavod je za naredna tri dana najavio nove snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača u Beogradu za 25 do 30 santimetara. Težak i vlažan sneg koji je najavljen može opteretiti krošnje drveća.

JKP „Zelenilo-Beograd“ apeluje na sugrađane da, zbog zbog opasnosti od pucanja grana, vode računa na kojim mestima parkiraju svoja vozila, kako bi izbegli oštećenja vozila kakva su se dogodila prilikom velikih padavina 17., 18. i 19. decembra prošle godine.

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd ovom prilikom poziva građane da svoje automobile, ukoliko je to moguće, ne parkiraju u zonama ispod četinara, kao ni ispod listopadnih stabala koja još uvek nisu odbacila sve listove, jer postoji mogućnost da se od težine snega grane na stablima prelome i izazovu štetu na automobilima.

Napominjemo da će JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd, ako dođe do oštećenja vozila koja su izazvana snegolomima stabala sa javnih zelenih površina koje su u sistemu održavanja „Zelenila“, štetu nadoknaditi po ustaljenoj proceduri.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala Centru za informisanje JKP „Zelenilo-Beograd“ radnim danom od 7:30 do 15:30 časova na tel. 011/2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi JKP „Zelenilo – Beograd”, na telefon 011/2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 sata.

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd će u narednim danima biti angažovano u punom ljudskom i tehničkom kapacitetu i čistiće sneg na terenu sve dok za to bude bilo potrebe.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

Kurir.rs/Foto: N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja