Najnovije vesti

PUTNICI IZAĐITE, MI DALJE NE VOZIMO ZBOG RUPA: Stotinak Beograđana isterano jutros iz autobusa i morali da pešače po hladnoći
Foto: Profimedia

skandalozno

PUTNICI IZAĐITE, MI DALJE NE VOZIMO ZBOG RUPA: Stotinak Beograđana isterano jutros iz autobusa i morali da pešače po hladnoći

Beograd

Nekoliko vozača javnog gradskog prevoza na linijama 25 i 26, jutros oko 8.00 sati, izbacili su putnike iz autobusa u Kruševačkoj ulici, uz obrazloženje da je reč o "tihom štrajku zbog rupa na ulicama".

 

"Na raskrsnici Kruševačke ulice sa Ustaničkom, kod "Pošte", jutros nam je vozač na liniji 25 saopštio da moramo nastaviti dalje peške, jer su oni stupili u štrajk zbog rupa na ulicama i nebezbednosti u vožnji - rekla je jedna od putnica koja se nalazila u autobusu na ovoj liniji.

 

Kako dodaje, reč je o Kruševačkoj ulici koja je stvarno prepuna rupa i kratera.

"Više od 100 ljudi, u najvećem jutarnjem špicu, svoj put je moralo da nastavi peške. Obavestili smo i GSP i policiju", rekla nam je sugrađanka i dodala da je bilo vozača koji su nastavili da voze jer "nisu dobili ništa napismeno da se obustavlja saobraćaj".

 

O ovom dešavanju obavešteni su i dispečeri GSP "Beograd" iako sporne linije nisu u njihovoj nadležnosti, već ih pokriva Konzorcijum privatnih prevoznika.

"Znamo za to, ali se radi o linijama za koje su zaduženi privatni preduzetnici", rekli su dispečeri GSP "Beograd".

 

Kako bismo otkrili šta se tačno dešavalo jutros u Kruševačkoj ulici, pokušali smo da kontaktiramo i čelnike Konzorcijuma privatnih prevoznika, ali bezuspešno.

 

Da je situacija u Kruševačkoj ulici poprilično dramatična, potvrdila je nešto kasnije i odluka Sekretarijata za javni prevoz.

"Zbog oštećenja kolovoza u Kruševačkoj ulici, vozila na linijama broj 25, 25p i 26 do daljnjeg će saobraćati u oba smera ulicama Ustanička, Južni bulevar i dalje redovno. Privremeno se uspostavlja stajalište "Maksima Gorkog" (smer prema gradu) u Južnom bulevaru", stoji u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

 

(Kurir.rs/Blic/M. Radonjić/Foto ilustracija: Profimedia)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...