PROTEKLU NOĆ ĆE PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA, ALI NE PO DOBROM: Očajni putnici po hladnoći sinoć satima čekali 33N, ali autobusa jednostavno nije bilo!
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

sramno

PROTEKLU NOĆ ĆE PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA, ALI NE PO DOBROM: Očajni putnici po hladnoći sinoć satima čekali 33N, ali autobusa jednostavno nije bilo!

Beograd -

Žalbe građana na gradski prevoz u Beogradu su sve češće, ali ono što doživljavaju žitelji Kumodraža na noćnoj liniji 33N već postaje prava noćna mora. Linija koju drži prevoznik Lui travel već je postala ozloglašena zbog čestih kašnjenja, nehigijene u vozilima, treštanju narodne muzike i sličnih stvari, a jedan od ogorčenih putnika nam govori da je događaj protekle noći definitivno prevršio sve granice trpljenja!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Radovan Marković

- Na radnom mestu ostajem do ponoći i često koristim noćnu 33 da bih stigao u Kumodraž 2, gde živim. Moram da kažem da sam veoma nezadovoljan stanjem na ovoj liniji, jer se vrlo često dešava da autobusi kasne i ne poštuju red vožnje, zbog čega moramo da čekamo, što nije nimalo prijatno posebno na ovim zimskim temperaturama. Čekanje od 10-15 minuta se nekako i može podneti, ali se već nekoliko puta desilo da se autobus jednostavno ne pojavi - kaže za Kurir ogorčeni putnik Mladen Đorđević, koji živi u Kumodražu 2.

Mladen kaže da ima mnogo zamerki, i na autobuse koje na tom pravcu drži firma Lui travel, i na vozače, i na konduktere, ali da je ono što mu se sinoć desilo bilo pravi užas.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Radovan Marković

- Došao sam na Terazije oko 1 i 10 ujutru, nadajući se da će autobus brzo doći, jer je noć bila hladna. Međutim, minuti su prolazili, a autobusa nije bilo, da bih onda posle pola sata shvatio da ga neće ni biti. To mi se jednom već desilo pre dva meseca, tako da sam po zimi morao da čekam drugi. Onako umoran posle posla, iz očaja sam krenuo peške do Slavije, da se ne bih smrzao. U međuvremenu, video sam da jedna 33-ka ide ka Trgu Republike, pa sam pomislio da će, ako ništa, bar to vozilo doći. Na Slaviji sam video nekoliko nesrećnika poput mene, koji su se smrzavali i nadali se da će doći taj sledeći autobus, koji je trebao da naiđe oko 2:20 ujutru. Međutim, minuti su prolazili, vetar je duvao, postajalo je sve hladnije, a mi smo i dalje stajali na stanici čekajući autobus, koga ponovo nije bilo. Na kraju, oko 2:40 smo shvatili da ga opet izgleda neće biti. NIsam više mogao da čekam, bio sam već na izmaku snage, umoran i smrznut, tako da sam na kraju sa još dvoje mladih morao da sednem u taksi. Sva sreća što sam imao dovoljno para da platim račun, inače ne znam ni kada bih se, ni kako vratio kući. Užas jedan, ovo je zaista neverovatan bezobrazluk i bahatost. Proteklu noć ću zaista dugo pamtiti, a svakako ne po dobrom, završava priču naš sagovornik.

Inače, Lui travel je zapravo turistička agencija, i nejasno je kako se ona bavi i noćnim prevozom u Beogradu, Na svom sajtu se reklamiraju parolom da su "za kilometar ispred svih", ali, sudeći po svedočenju očajnog putnika, ako jesu ispred svih, onda je to definitivno u pogrešnom pravcu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track