od arene do centra

NEZADOVOLJNI KOMBI PREVOZNICI: Protest u centru Beograda, vožnja do zgrade Vlade Srbije (VIDEO)

Beograd -

Nezadovoljni kombi prevoznici okupili su se ispred Beogradske arene u znak protesta povodom izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Protestna kolona vozila uputila se nešto pre 13 časova u protestnu vožnju prema zgradi Vlade Srbijea među zahtevima su i hitan sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i ministarskom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Ilija Džikić, jedan od osnivača Udruženja kombi prevoz putnika, izjavio je ranije na konferenciji za novinare u Medija centru, da njima nije cilj da blokiraju saobraćaj i prave probleme sugrađanima, već samo da izraze svoje nezadovoljstvo.

“Danas može da vozi samo ko ima pare da plati vozilo. Vozila sa 7+1 sedišta ili 8+1, prema pravilu, ne smeju biti starija od pet godina i moraju da imaju digitalne tahografe. Ti zahtevi su nerelani s obzirom na plate kombi prevoznika i uslove u kojima rade”, naveo je Džikić.

On je napomenuo i da “većina vozača ima vozačku dozvolu B kategorije, a sada im je potrebna D1, koja se nigde u Srbiji ne može zasebno dobiti, već samo preko D kategorije, što je skuplje. Kako je dodao, da bi se stekla mogućnost polaganja za tu kategoriju, prvo se mora položiti za C”.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track