SMEŠTAJ ZA 48 KORISNIKA: Novi objekat Prihvatilišta za decu Beograda imaće biblioteku, informatički kabinet, salu za rekreaciju, senzornu sobu
Foto: Beoinfo

jedan od najvažnijih projekata

SMEŠTAJ ZA 48 KORISNIKA: Novi objekat Prihvatilišta za decu Beograda imaće biblioteku, informatički kabinet, salu za rekreaciju, senzornu sobu

Beograd -

Prihvatilište za decu Beograda dobiće novi objekat, a gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je danas da je to jedan od najvažnijih projekata koji je u proteklom periodu realizovao Grad u oblasti socijalne politike.

"Prihvatilište za decu se 21 godinu nalazilo u neuslovnim prostorijama i u objektu koji nije ispunjavao standarde najurgentnijeg zbrinjavanja dece. Reč je o deci sa ulice, bez roditeljskog staranja, zlostavljanoj ili zanemarivanoj, odnosno deci kojoj je naša pomoć najpotrebnija", rekla je Stanisavljević za TV Hepi.

Novi objekat ima 1.700 kvadrata, dok je stari imao svega 250 kvadrata i u njemu je bilo samo 16 kreveta, dok novi ima isto toliko spavaćih soba i može da primi 48 dece.

Objekat ima i dnevne boravke, biblioteku, informatički kabinet, sale za rekreaciju, senzornu sobu, dvorište sa igralištima, navela je gradska sekretarka.

Godišnje, kako je rekla, Prihvatilište obezbedi privremeni smeštaj za 400 do 600 dece i to na osnovu uputa policije ili socijalnog radnika.

Tu su im obezbeđeni ishrana, odeća, edukacija, bezbednost, a zakonom je predviđeno da smeštaj traje do šest meseci.

Za to vreme uspostavlja se kontakt s porodicom ili se pristupa drugim oblicima podrške, poput hraniteljstva ili drugih institucija, pojasnila je Stanisavljević, koja je zahvalila timu stručnjaka koji u Prihvatilištu brinu o deci.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track