ODLUKA: Sednica Skupštine grada Beograda odložena za 4. mart
Foto: Dado Đilas

dnevni red

ODLUKA: Sednica Skupštine grada Beograda odložena za 4. mart

Beograd -

Sednica Skupštine grada Beograda, koja je počela danas oko 10 sati, odložena je za 4. mart, zato što materijal za sednicu odbornicima nije dostavljen na vreme.

Šef odborničke grupe Aleksandra Šsapića, Željko Ivanji kritikovao je za govornicom to što materijal odbornicima nije dostavljen na vreme, zbog čega, kako je rekao, ne mogu kvalitetno da raspravljaju o dnevnom redu.

Predsednik Skupštine Nikola Nikodijević konstatovao je da je Ivanji u pravu odložio je za sledeći ponedeljak, 4. mart.

Odbornici Skupštine Beograda trebalo je danas da razmatraju izmene i dopune gradskog budžeta za ovu godinu, kao i Predlog odluke o zaduženju Grada za finansiranje kapitalnih investicionih radova.

Kako je najavljeno iz Skupštine grada, na dnevnom redu sednice je trebalo da bude i predlog izmena i dopuna Odluke o utvrdjivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i o određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u ovoj godini.

Odbornici su trebali da razmatraju i predloge odluka o reprogramu i uslovima otpisa dela dospelog duga po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i izmenu Odluke o postavljanju bašta ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada.

Na dnevnom redu je trebalo da bude i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, a odbornicima će biti predstavljena i informacija o sprovedenom postupku za izbor partnera za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP "Sava centar".

Odbornici su trebali da po skrаćenom postupku odlučuju o predlozimа rešenjа o rаzrešenju i imenovаnju člаnovа uprаvnih i nаdzornih odborа u jednom broju preduzećа i ustаnovа čiji je osnivаč Grаd Beogrаd, kаo i o predlozimа rešenjа o rаzrešenju i imenovаnju člаnovа školskih odborа u jednom broju osnovnih i srednjih školа nа teritoriji grаdа Beogrаdа.

(Kurir.rs/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track