E, NEKA SU IM REKLI: Čitav Kotež priča o ovim plakatima, a rešenje se nalazi u kesi! (FOTO)
Foto: Lobi info

ono kad nagaziš problem...

E, NEKA SU IM REKLI: Čitav Kotež priča o ovim plakatima, a rešenje se nalazi u kesi! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - U beogradskom naselju Kotež radi Udruženje građana Kotež koje se trudi da svojim raznim akcijama utiče na bolji kvalitet života svojih meštana.

Ovog puta ukazali su na problem koji je aktuelan već godinama unazad i svima je dobro poznat, posebno ako imamo tu „sreću“ da na taj problem nagazimo, piše Lobi-info.

Oni su pored edukacije i podsećanja šta je potrebno uraditi kada naš ljubimac obavi svoje, priložili i plastične kese kako više ne bismo imali izgovor da isto i ne uradimo.

UG Kotež je na nekoliko lokacija u Kotežu postavilo obaveštenje i obezbedilo kese, kako bi pomogli svojim komšijama sa ljubimcima i pokazali im da nije teško biti čist i fin. Možda je ovo mali korak za njih, ali može biti veliki za sve nas.

U centru grada je situacija ipak nešto bolja, barem što se tehničkog dela tiče, što se ljudske svesti tiče tu nema velike razlike. U centru grada su obezbeđene besplatne kese i namenske kante, pa i „usisivač za pseći izmet“, kojim se redovno već tri godine čiste ulice u strogom centru grada.

foto: Lobi info

Zanimljiva akcija sprovedena je 2017. godine na desnoj obali Dunava, na zelenoj površini šetališta 25. maja. Na travnjaku šetališta označena je svaka „nagazna mina“ belim papirićem sa natpisom „Pazi go*no!“ Bilo je prilično mnogo belih upozorenja, što svedoči koliko smo zapravo čisti.

Problem neskupljanja psećeg izmeta nije najveći komunalni problem na levoj obali, ali predstavlja problem čije je rešenje u našim rukama i u prenesenom i u vrlo direktnom značenju. Dakle kesu u ruke i neka ostane čisto posle nas.

(Kurir.rs/Lobi-info/Foto: Lobi-info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track