KLINCI BEZ RODITELJA ODSAD IMAJU VEĆE ŠANSE: Kad napune 18 i odu iz doma, moći će da se presele u opremljene stanove i započnu novi život
Foto: Beoinfo

Viši standardi socijalne zaštite u Beogradu

KLINCI BEZ RODITELJA ODSAD IMAJU VEĆE ŠANSE: Kad napune 18 i odu iz doma, moći će da se presele u opremljene stanove i započnu novi život

Beograd -

Biće obezbeđeni novi, opremljeni socijalni stanovi za decu bez roditeljskog staranja koja navrše 18 godina

BEOGRAD - Otvaranjem novog prostora Prihvatilišta za decu u Ulici Živka Davidovića, u koji može da bude smešteno 78 dece, podignuti su standardi socijalne zaštite u Beogradu, izjavila je danas sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

foto: Beoinfo

Ona je najavila da će u narednom periodu biti obezbeđeni novi, opremljeni socijalni stanovi za decu bez roditeljskog staranja koja navrše 18 godina.

"To će ovoj deci biti velika podrška, a Grad Beograd već im daje novčana sredstva kada izađu iz sistema socijalne zaštite", istakla je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da su deca 21 godinu bila u neadekvatnom prihvatilištu, a da je juče otvoreno novo, kakvo, ocenjuje, ne postoji u ovom delu Evrope.

foto: Beoinfo

Svaki deo Prihvatilišta je opremljen po najvišim standardima, ima 48 kreveta, umesto 16 koliko je nekada bilo, i taj prostor može da primi svu decu kojoj je pomoć potrebna, a ukupan kapacitet ustanove je 78 dece.

Za renoviranje i opremanje objekta Grad Beograd je izdvojio 129 miliona dinara, a radovi su trajali 11 meseci.

Juče je na smeštaju u Prihvatilištu bilo 24 dece, navela je ona, i dodala da podaci o broju dece sa ulice varira iz dana u dan.

foto: Beoinfo

Kroz ovo prihvatilište godišnje prođe između 400 i 600 dece, a za 61 godinu, koliko Prihvatilište postoji, gotovo 70.000 dece je prošlo kroz ovu instituciju.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja