Najnovije vesti

BRNABIĆEVA POZIVA: Ne blokirajte ulice! Pozvala predstavnike CarGo i taksista da razgovaraju
Foto: Beta/Miloš Miškov

"Kakav god da postoji problem može da se reši dijalogom"

BRNABIĆEVA POZIVA: Ne blokirajte ulice! Pozvala predstavnike CarGo i taksista da razgovaraju

Beograd

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je predstavnike kompanije CarGo i taksi udruženja da razgovaraju o problemu poslovanja CarGo čiji će vozači danas protestovati ispred Vlade Srbije.

"Kakav god da postoji problem može da se reši dijalogom, a postoji i radna grupa koja razmatra ovaj problem, treba da se sedne i vidi kako on može da se reši", rekla je Brnabić novinarima.

Ona je istakla da ne misli da je konstruktivno i da nije rešenje ako obe strane prete da će blokadom zatvarati ulice.

Na pitanje da li podržava CarGo ona je kazala da nikog posebno ne podržava "već rad, red, zakon i plaćanje poreza".

"Zakoni moraju da se poštuju i porez da se plaća. Treba da sednemo da vidimo kako da se ne opterećuju drugi građani koji bi trpeli zatvaranjem ulica", rekla je premijerka. Na pitanje da li se zalaže za opstanak kompanije CarGo ona je kazala da bi volela da u Srbiji ostane što više preduzeća.

"Cilj je da imamo što više preduzeća i zaposlenih, da imamo što više poreskih prihoda. To je moj cilj, ali i Vlade Srbije", rekla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje da li ima osnova za smenu ministarke gradjevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, što traže predstavnici kompanije CarGo, ona je kazala da ne vidi elemente za smenu ministarke.

Kompanija CarGo i istoimeno udruženje gradjana održaće danas protest ispred Vlade Srbije sa koga će zatražiti smenu Zorane Mihajlović, jer je, po njihovim navodima, "zloupotrebila institucije i prevarila gradjane, a u cilju zaštite taksi mafije".

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...