VESIĆ: Tužba za naknadu štete protiv organizatora nereda
Foto: Filip Plavčić

gradske službe završavaju popis

VESIĆ: Tužba za naknadu štete protiv organizatora nereda

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da "gradske službe i javna preduzeća završavaju popis štete koja je naneta na javnoj infastrukturi Grada tokom poslednjih nereda kako bi protiv organizatora bila podneta tužba za naknadu štete koja je pričinjena gradu Beogradu".

"Nadležni gradski sekretarijati i javna preduzeća popisuju štetu koja je naneta javnoj infrastrukturi kako lepljenjem nalepnica na saobraćajnim znakovima, semaforima, turističkim totemima kao i na fasadama, uništavanjem tabli za parkiranje, rušenjem zaštitnih ograda kako poslednja dva dana tako i nekoliko nedelja unazad", rekao je Vesić.

On je dodao da je "obaveza Grada Beograda da popravi i očisti sve što ovi huligani unište".

"Kako čišćenje i popravka koštaju i plaćaju se iz budžeta, nije normalno da svi građani Beograda plaćaju popravku onoga što unište Boško Obradović, Dragan Đilas ili Jelena Anasonović. Zato će Grad Beograd sve troškove koje je imao da popravi i očisti ono što su ovi huligani uništili lepo da fakturiše njima, pa da oni plate štetu koju su napravili", rekao je Vesić.

Objasnio je da će "Gradsko javno pravobranilaštvo podneti tužbe za naknadu štete protiv lica koja su se u skladu sa zakonom deklarisala kao organizatori protesta".

"Prema zakonu, zvanični organizatori javnog skupa odgovaraju za štetu koja nastane tokom održavanja tog događaja, tako da će Đilasova marioneta Anasonović zajedno s drugim organizatorima lepo da plati štetu koja je nastala tokom održavanja protesta koji je formalno organizovala. To je pošteno, mada bi bilo fer da svu štetu plati pravi organizator svih protesta i nereda u Beogradu Dragan Đilas", poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je dodao da ova tužba nema nikave veze s pravom građana da protestuju, mirno i u skladu sa zakonom.

"To što je Srbija omogućila svakome da protestuje ne daje onima koji organizuju proteste pravo da uništavaju javnu imovinu koja pripada svim građanima, pa i njima", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track