Najnovije vesti

SREĐIVANJE NA PALILULI: Asfaltirane dve ulice u naselju Pretok u Borči
Foto: opština Palilula

uSKORO I DOM ZDRAVLJA

SREĐIVANJE NA PALILULI: Asfaltirane dve ulice u naselju Pretok u Borči

Beograd

Opština Palilula nastavlja sa asfaltiranjem ulica koje nisu imale asfalt i da će do kraja godine biti asfaltirano gotovo 9 kilometara puteva

U naselju Pretok u Borči danas su asfaltirane ulice Luke Ćelovića Trebinjca i Isidora Papa, a predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je radovima na postavljanju asfalta.

On je istakao da Opština Palilula nastavlja sa asfaltiranjem ulica koje nisu imale asfalt i da će do kraja godine biti asfaltirano gotovo 9 kilometara puteva.

- Građani su veoma teško živeli jer su bili u blatu kad kiša padne, teško su mogli da se kreću ovim ulicama, naročito deca i naši najstariji sugrađani. Mi smo odvojili u budžetu 100 miliona dinara da do kraja godine asfaltiramo još 32 ulice.

Zaključno sa prethodne dve godine to će biti preko 85 ulica koje ćemo asfaltirati od 110 neasfaltiranih ulica koliko smo ih zatekli 2016. godine kada smo preuzeli odgovornost u opštini Palilula.

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić
Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić foto: opština Palilula

To znači da ćemo u 2020. godini gotovo kompletno završiti posao i svaka ulica na teritoriji naše opštine imaće asfalt.- naglasio je Jovičić i podsetio da su prošle nedelje asfaltirane ulice u naselju Mali zbeg i da će polako radovi početi i u Krnjači.

Istakao je da pored asfalta svaka ulica treba da ima odgovarajuće osvetljenje i da u komunalnom smislu naselja budu urednija, da dobiju kontejnere i sve ono što je neophodno da građani imaju adekvatne uslove za život u 21. veku.

- Ovo su razuđena naselja veoma neplanski građena u proteklih 20 godina, ali se trudimo koliko je god moguće da privučemo elementarne stvari za život, a to su asfalt, voda, struja, javno osvetljenje, i kao što sam rekao da imamo visok stepen higijene, odnosno da čuvamo našu životnu okolinu - rekao je predsednik Opštine.

Najavio je i izgradnju doma zdravlja u Borči:

- Takođe, želim da najavim u toku ove godine konačnu izgradnju doma zdravlja u Borči, koji će biti moderan, adekvatno opremljen, sa veoma stručnim osobljem, tako da ovaj deo leve obale Dunava polako liči na grad. To više nisu neuređena sela i bez infrastrukture, nego će polako postajati grad i mogu slobodno reći, možda čak i opština za sebe.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...