Najnovije vesti

USKORO DRUGA FAZA RADOVA NA TRGU REPUBLIKE: Završena rekonstrukcija dela Knez Mihailove ulice, a evo šta je sledeće
Foto: Nebojša Mandić

zamenjene ploče, urađena čvršća podloga

USKORO DRUGA FAZA RADOVA NA TRGU REPUBLIKE: Završena rekonstrukcija dela Knez Mihailove ulice, a evo šta je sledeće

Beograd

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da su radovi na rekonstrukciji dela Knez Mihailove ulice kod Palate Albanija su završeni, ploče su zamenjene, a urađena je čvršća i kvalitetnija podloga kako bi sve bilo dugotrajnije.

"Jedan broj ploča je ispucao zbog velike frekvencije građana, ali i zbog završetka zimske sezone, temperaturnih razlika i posipanja soli. Deo problema dolazi i zbog toga što određeni broj ljudi ovuda prolazi svojim kolima što ćemo pokušati da rešimo postavljanjem potapajućih stubića koji će omogućavati ulazak u ovaj deo ulice samo stanarima i vozilima hitne službe", rekao je Nikodijević za TV Pink.

On je rekao i da se u ovom delu grada radovi odvijaju na nekoliko mesta i precizirao da se završava prva faza radova na rekonstrukciji Trga Republike.

"Kada budemo za nekoliko nedelja krenuli u drugu fazu rekonstrukcije, doći će do zatvaranja dela saobraćaja, kao i do pomeranja okretnice autobusa i trolejbusa o čemu će građani biti na vreme obavešteni", rekao je Nikodijević.

Kako je preneo gradski sekretarijat za informacije, on je naveo da se radi i kompletna rekonstrukcija Resavske ulice od Nemanjine do Višegradske koja podrazumeva zamenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija, novi asfalt i nova parking mesta.

Predsednik Skupštine grada je najavio i da će u prvoj polovini ove godine početi radovi na velikoj deonici - ulica 27. marta, Cara Dušana i Džordža Vašingtona - koje su u lošem stanju i biće kompletno rekonstruisane.

"Pokušavamo da ovim radovima nadoknadimo sve ono u čemu je Beograd zaostajao u prethodnih dvadesetak godina", naglasio je Nikodijević.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...