VELIKE IZMENE SAOBRAĆAJA U CENTRU BEOGRADA: Zbog radova na Trgu Republike  Kolarčevom neće ići prevoz, ali to nije sve
Foto: Beta/Ana Slović

gradski radovi

VELIKE IZMENE SAOBRAĆAJA U CENTRU BEOGRADA: Zbog radova na Trgu Republike Kolarčevom neće ići prevoz, ali to nije sve

Beograd -

Zbog početka druge faze radova na Trgu Republike, u ponedeljak, 1. aprila, doći će do velikih izmena u saobraćaju u centru grada, a ključna izmena je što Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza ni putničkog saobraćaja, izjavio je za TV Prva pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je posebno skrenuo pažnju sugrađanima da Kolarčevu ulicu više neće moći da koriste, kao i da će pored toga nekoliko linija imati skraćene trase. Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, trolejbuske linije 21, 22 i 29 biće skraćene do Slavije. Izlazno stajalište će biti na Trgu Slavija između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno stajalište će se nalaziti između Ulice krala Milana i Nemanjine.

Linije 19, 28 i 41 biće ukinute, linija 40 pojačana, a novina će biti uvođenje jednog 'šatl' autobusa od Slavije do Palate "Albanija", s nazivom 22A. Linije 31 i 27 će okretati kod Palate "Albanija", dok će linije koje su do sada stajale na Trgu Republike, kao što su 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu i nastavljati svojom trasom Mladenović je apelovao na vozače da poštuju obaveštenja koja će ići od nadležnih službi i precizirao da više neće moći da se skrene iz Prizrenske ulice u Kolarčevu ulicu, pa se tako očekuje da će Terazijski tunel biti opterećeniji, a očekuje se da će veće opterećenje imati i potez iz Ulice despota Stefana Lazaravića i skretanje u Dečansku ulicu.

"Sve ove izmene će trajati dok traju radovi na rekonstrukciji Trga Republike. Mi imamo po planu 420 dana, krenuli smo u avgustu prošle godine i krećemo se u projektno zadatim rokovima. Treba očekivati da se radovi završe do decembra, mada ćemo se truditi da to bude i ranije", istakao je Mladenović. On je dodao da se posle završetka radova očekuje poptuno novi izgled Trga Republike, da će to biti jedan moderan i lep trg s velikim prostorom za pešake i novom javnom rasvetom, i uputio izvinjenje građanima zbog izmena u saobraćaju koje su neminovne dok traju radovi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Ana Slović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track