GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Beogradska gondola donosiće pare od turista! I Branka Pešića su kritikovali za treću traku na Gazeli...
Foto: Beoinfo

projekat

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Beogradska gondola donosiće pare od turista! I Branka Pešića su kritikovali za treću traku na Gazeli...

Beograd -

BEOGRAD - Projekat beogradske gondole značajno će doprineti rastu prihoda od turizma i predstavljaće novi vid ekološkog transporta kojim će se olakšati prelazak turista i građana Beograda sa jedne strane reke Save na drugu, izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je za Studio B rekao da će gondola, pored ostalog, doneti i sasvim novu sliku grada i jednog od njegovih najznačajnih bogatstava - ušća reke Save u Dunav.

Govoreći o protivnicima gondole, on je naveo da je 2017. godine taj projekat bio dostupan celokupnoj javnosti i da su svi protivnici tada imali vremena da ga ospore, ali su se setili sada da iz političkih razloga kritikuju projekat koji su na određeni način i oni sami prihvatili.

foto: Dragana Udovičić

"Imate tolike gradove gde su gondole izgrađene, imali ste tolike projekte... gde su se čitave grupe protivile, pa se na kraju ispostavilo da su u pitanju dobri projekti", dodao je Radojičić.

On je podsetio i na vreme kada je gradonačelnik Beograda Branko Pešić inicirao izgradnju treće saobraćajne trake na mostu Gazela i naišao na lavinu kritika, ali se na kraju ispostavilo da je takva investicija bila više nego opravdana.

"Ne treba potceniti građane Beograda. Građani Beograda znaju da procene kada neko radi neku dobru stvar za grad i kad neko samo kritikuje", dodao je Radojičić.

Govoreći o tri najvažnija obećanja data tokom kampanje za izbore za gradonačelnika, on je podsetio da su to bili metro, gondola i dečja bolnica Tiršova 2.

Navodeći da nije očekivao ovoliko kritika na račun projekta gondole, on je rekao da ga ne bi čudilo da se isto dogodi i s projektom izgradnje nove bolnice za decu - Tiršove 2, iako je reč o projektu vezanom za lečenje dece.

(Kurir.rs/Tanjug/Studio B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track