USKRŠNJI DEČJI BAZAR SUTRA U RAKOVICI: Predstava, ukrašavanje jaja i nagrade za pobednike u traženju jaja u slami
Foto: Filip Plavčić

od 10 do 16 časova

USKRŠNJI DEČJI BAZAR SUTRA U RAKOVICI: Predstava, ukrašavanje jaja i nagrade za pobednike u traženju jaja u slami

Beograd -

BEOGRAD - Uoči Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, Opština Rakovica će sutra od 10 do 16 časova organizovati „Dečji uskršnji bazar” na Vidikovcu, saopšteno je iz te opštine. Bazar će okupiti učenike osnovnih škola Rakovice, kao i decu koja tog dana sa svojim roditeljima (bakama, dekama) dođu na manifestaciju. Predviđeno je da rakovički osnovci u tri grupe prisustvuju bazaru, svaka grupa po dva sata, počev od 10 pa sve do 16 časova.

foto: Filip Plavčić

O značaju Velikog petka, Uskrsa i farbanja uskršnjih jaja najmlađima će govoriti profesor verske nastave i učenici Mašinske škole „Radoje Dakić”, koji su pobedili na takmičenju iz verske nastave.

Kroz brojne edukativne, kreativne i zabavne aktivnosti, deca će imati priliku da na najlepši način obeleže ovaj veliki hrišćanski praznik. U sklopu bazara biće organizovana i radionica uskršnjih rukotvorina i ukrašavaće se velika gipsana uskršnja jaja. Za posetioce je organizovana i uskršnja dečja predstava, a biće tu i animatori koji će u kostimima zabavljati najmlađe.

Za mališane su obezbeđeni slatkiši, a pobednici takmičenja u traženju uskršnjih jaja u slami dobiće i nagrade.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track