VESIĆ OBIŠAO RADNIKE NA TRGU REPUBLIKE: Radi se i do 23 sata, očekuje se da sve bude završeno do 1. septembra
Foto: Beoinfo

ubrzani radovi

VESIĆ OBIŠAO RADNIKE NA TRGU REPUBLIKE: Radi se i do 23 sata, očekuje se da sve bude završeno do 1. septembra

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zajedno s glavnim urbanistom Markom Stojčićem i gradskim odbornicima, obišao je rano jutros radnike angažovane na rekonstrukciji Trga Republike.

Kako prenosi Beoinfo, Vesić je tom prilikom podsetio da je u toku druga faza rekonstrukcije i naglasio da se na gradilištu radi i pod reflektorima i do 23 sata, čime su ubrzani radovi, koji prema planu treba da budu završeni do 1. septembra.

Kada bude pušten u saobraćaj potpuno rekonstruisan i uređen ovaj gradski trg, "on će izgledati onako kako zaslužuje Beograd kao prestonica. Deo će biti popločan, imaće dvadeset novih stabala, oko 350 kvadratnih metara zelenih površina i biće pravi centralni trg", istakao je Vesić.

On je naveo da saobraćaj ostaje na ovom trgu, ali će biti postavljena kocka umesto asfalta, tako da će ovo biti "zona mirujućeg saobraćaja".

"Mnogo je urađeno na širenju pešačke zone, pa je tako završen Obilićev venac, a do 1. septembra završiće se i Topličin venac. Urađen je i Kosančićev venac, a čeka nas i uređenje Vasine i Studentskog trga. Tako će se zaokružiti centralni deo, a Beograd će kao i sve velike metropole dobiti pešačku zonu", naglasio je Vesić.

Zamenik beogradskog gradonačelnika je tokom jutrošnjeg obilaska radnicima doneo doručak, kako bi im se pokazalo, kako je naveo, da neko vodi računa o njima.

Vesić je najavio i da ovih dana počinje uređenje devedeset fasada u centru Beograda i centru Zemuna ,jer glavni grad Srbije, kako je naglasio, zaslužuje da bude uređen.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track