BOGAT PROGRAM: U Tašmajdanskom parku otvoren Veliki uskršnji karneval (FOTO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

biraće se najlepše oslikano jaje

BOGAT PROGRAM: U Tašmajdanskom parku otvoren Veliki uskršnji karneval (FOTO)

Beograd -

U Tašmajdanskom parku danas je otvoren Veliki uskršnji karneval u organizaciji Opštine Palilula, a prvog dana manifestacije biraće se najlepše oslikano jaje.

To je treći Veliki uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku koji se održava pod pokroviteljstvo Opštine Palilula.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tokom celog dana na festivalskoj bini odvijaće se i plesni i muzički program, a na karnevalskom prostoru posetioci će moći da uživaju u defileu mažoretkinja, perkusionista, štulaša, klovnova.

Organizatori su najavili i osam besplatnih kreativnih radionica za najlmlađe, planirano je i jahanje konja, bioskop s projekcijama omiljenih dečijih crtaća, kao i veliki zabavni grad.

Predviđene su i takmičarske discipline, a predstavnica organizatora Ljiljana Vukotić rekla je novinarima da će se danas birati najlepše oslikano uskršnje jaje i najlepše ukrašena uskršnja korpa.

Kako je navela, osnovci iz svih 17 škola sa Opštine Palilula oslikali su nekoliko hiljada uskršnjih jaja i dekorisali korpe, a pokrenuli su i humanitarnu akciju tokom koje će posetioci donacijama moći da postanu vlasnici uskršnjih jaja ili korpe koje su oslikali učenici.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U nedelju, na Uskrs, program će početi u 11 sati kada će biti održzana trka u puzanju beba, kao i tradicionalno takmičenje u tucanju jajima.

"Imaćemo najsimpatičniju trku u puzanju beba. Najbrži mališan osvojiće nova kolica za prolećne šetnje koja donira opština Palilula, a imaćemo i tradicionalno takmičenje u tucanju jajima od 14 sati", rekla je Vukotićeva povodom dvodnevne manifestacije koju organizuje Opština Palilula u saradnji sa Pro Division Evensom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja