BEOGRADSKI FIĆISTI OKUPILI SE NA ZVEZDARI: Nema Jugoslovena koji ga nije vozio, a sad je oldtajmer
Foto: Beoinfo

okupljanje ljubitelja mališana na 4 točka

BEOGRADSKI FIĆISTI OKUPILI SE NA ZVEZDARI: Nema Jugoslovena koji ga nije vozio, a sad je oldtajmer

Beograd -

BEOGRAD - Vlasnici najstarijih „fića“ i ljubitelji ovog automobila, koji se smatra oldtajmerom i simbolom bivše SFRJ, izložili su juče vozila na platou ispred opštine Zvezdara, na izložbi pod nazivom „Fića skup“ koji je ove godine održan 10. put.

Izložba je organizovana uz pomoć opštine Zvezdara, a kao i prethodnih godina privukla je veliku pažnju posetilaca. Događaju su prisustvovali zamenica predsednika opštine Zvezdara Violeta Filip, kao i članovi Veća opštine Vladan Jeremić, Miroslav Marinović, Robert Milićević, Srđan Đukić i Aleksandar Đuričić.

foto: Beoinfo

Na platou ispred GO Zvezdara, bilo je izloženo više od 30 „fića” iz različitih delova zemlje i regiona, a posetioci su mogli da razgovaraju sa vlasnicima i fotografišu izložene automobile među kojima je bilo originalnih, prepravljenih, ali i trkačkih.

Proizvodnja „fiće“ obeležila je početak domaće automobilske industrije, od 1955. do 1985. u fabrici automobila u Kragujevcu i za većinu Jugoslovena to je bio prvi automobil. Tokom trideset godina napravljeno je 923.487 vozila, a ispred opštine Zvezdara su bila izložena i vozila iz regiona.

Beogradsko udruženje „fićista“ pomaže domaćem turizmu i sportu, a i vlasnicima da dođu do delova za svog ljubimca, povezuje ih međusobno, a pomaže i onima koji žele da kupe ovaj auto, koji je bio nacionalno obeležje u jednom periodu istorije.

(Kurir.rs/Beoinfo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track