POMEREN POČETAK RADOVA U OVE 3 CENTRALNE ULICE: U Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije počinje da se kopa čim počne raspust
Foto: Vladimir Šporčić

kreće putarska sezona

POMEREN POČETAK RADOVA U OVE 3 CENTRALNE ULICE: U Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije počinje da se kopa čim počne raspust

Beograd -

BEOGRAD - Početak radova u ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije pomeren je za 15. jun, od početka đačkog raspusta, kako bi se izbeglo stvaranje gužvi, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Mladenović je, gostujući u Jutarnjem programu Studija B, istakao da će se radovi na ovom potezu odvijati fazno i da će servisne informacije o ovim radovima blagovremeno biti objavljivane.

"U planu je da Karađorđeva ulica bude završena do 1. septembra, kao i radovi na Topličinom vencu koji nisu u zaostatku. Rokovi preuređenja Trga republike verovatno će morati da budu pomereni zbog prekida koji se često dešavaju na ovom gradilištu", rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, u toku je preuređenje Parka vojvode Vuka na Topličinom vencu, a od juna počeće i korišćenje prevoznog sistema vrabac u pešačkim zonama u centru grada.

"U junu nam stižu četiri 'vrapca' i biće u sistemu GSP. Važno je da napomenem da će ova usluga biti besplatna kako za sve sugrađane tako i za turiste", rekao je on i dodao da će sistem potapajućih stubića dodatno pomoći u lakšem funkcionisanju sistema vrabac.

Mladenović je, povodom sutrašnje svečane proslave Dana pobede nad fašizmom počasnim maršom Besmrtnog puka ulicama grada, istakao da je to dan pobede celog sveta i da je besmisleno da se ovaj deo istorije stavi na stranu i zaboravi, saopštio je Beoinfo.

"Poslednjih godina ovu manifestaciju organizujemo u saradnji sa ruskom ambasadom u Srbiji i Moskvom, kao i ruskim i srpskim nevladinim organizacijama i udruženjima. Ona predstavlja sećanje na ljude koji su dali svoje živote za slobodu i čija je žrtva bila ogromna", rekao je Mladenović.

On je istakao da ne smemo da zaboravimo one koji su dali svoj život za slobodu naše države i naše prestonice i da je 9. maj svetski priznat praznik kojim se ova pobeda obeležava. Pozvao je sve građane da učestvuju u manifestaciji Besmrtni puk.

"Ove godine velika vojna parada biće u Nišu, a u našem gradu će biti položeni venci, zatim će svečani marš 'Besmrtnog puka' krenuti iz Ruzveltove ulice do Skupštine Grada Beograda, gde će biti održan svečani koncert i projekcija filma 'Balkanska međa'", najavio je Mladenović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track