BEOGRADOM DANAS ŠETA BESMRTNI PUK: Svečani marš počinje u 17 sati i proći će ovim ulicama
Foto: Beta/Milan Obradović

DAN POBEDE

BEOGRADOM DANAS ŠETA BESMRTNI PUK: Svečani marš počinje u 17 sati i proći će ovim ulicama

Beograd -

BEOGRAD - Povodom 9. maja - Dana pobede, četvrti put za redom, danas će u Beogradu od 17 časova biti organizovan svečani marš Besmrtnog puka, nakon čega će biti održan veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umetnika i ansambala.

Gosti manifestacije Besmrtni puk biće visoki zvaničnici Ruske Federacije

predsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije Konstantnin Kosačov i predsednik Odbora za socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije Valerij Rjazanski.

Svečani marš Besmrtnog puka počeće ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra, sve do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 časova biti održan svečani koncert, koji organizuje Ruski dom iz Beograda uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve.

Na koncertu će nastupiti narodna umetnica iz Rusije Nadežda Krigina, zaslužni umetnik Rusije Jan Osin, Ivan Bosiljčić, državni akademski ansambl "Rusija - Ljudmila Zikina", orkestar Moskovskog kadetskog muzičkog korpusa, Kulturno umetničko društvo LOLA iz Beograda i drugi.

Nakon svečanog koncerta, na platou ispred Skupštine Grada Beograda, za građane glavnog grada, ali i cele Srbije, koji će tog dana biti u Beogradu, biće priređena besplatna projekcija na otvorenom najnovijeg filma Miloša Bikovića "Balkanska međa".

Besmrtni puk je pozvao sve koji će učestvovati u maršu da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani Srbije u Prvom svetskom ratu, borili se protiv fašističke okupacije Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, fotografije onih koji su se devedesetih borili u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine.

Za organizaciju manifestacije Besmrtni puk zaduženo je više srpskih organizacija, kao i organizacija ruskih sunarodnika, podržanih od strane Grada Beograda.

Organizatori ističu da će šetnja Besmrtnog puka biti održana bez bilo kakvih političkih obeležja i simbola i imaće isključivo rodoljubivi i moralni karakter.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track