NA DNEVNOM REDU 50 TAČAKA: Počela sednica Skupštine grada Beograda
Foto: Printscreen

odbornici u klupama

NA DNEVNOM REDU 50 TAČAKA: Počela sednica Skupštine grada Beograda

Beograd -

Sednica Skupštine grada, na čijem je dnevnom redu i izmena odluke o isporuci toplotne energije koja će omogućiti da se, kada su niske temperature, uključi grejanje iako nije grejna sezona, počela je danas.

Pred odbornicima će se naći nekoliko predloga urbanističkih planova među kojima su najvažniji plan za park "Ušće" kojim će se regulisati svi sadržaji koji će se nalaziti u tom parku, plan za tunel koji će povezivati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana i plan koji se odnosi na izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom selu.

Osim toga, na dnevnom redu je i izmena odluke o komunalnom redu koja će omogućiti da bahati vozači koji se parkiraju na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu, u parkovima i pešačkim zonama plaćaju kaznu od 25.000 dinara što je pet puta više nego do sada.

Odbornici će raspravljati i o dopunama Odluke o lokalnim administrativnim taksama, o otpisu potraživanja prema Privrednom društvu "Institut Goša" i Privrednom društvu "Hidrotehnik a - hidroenergetika" a.d. Beograd.

Takođe, raspravljaće i o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije za javni prevoz putnika na minibus ekspres linijama u gradu.

Na dnevnom redu biće i izmene Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, o Komunalnoj policiji, o oglašavanju, o građevinskom zemljištu, o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini, na kojima Grad ima posebna svojinska ovlašćenja, kao i o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Pred odbornicima će se naći i izmene Odluke o javnim parkiralištima, o naknadama za korišćenje javnih puteva za teritoriju grada, a razmatraće se i izmene Odluke o promeni oblika organizovanja Veterinarske ustanove "Veterina Beograd" iz ustanove u JKP "Veterina Beograd".

Na dnevnom redu biće i promene osnivačkog akta JKP GSP "Beograd", izmene Odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu, kao i o povećanju osnovnog kapitala JKP "Beogradske elektrane" i JP "Sava centar" i o obrazovanju komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih gradskih preduzeća.

Pred odbornicima će biti i Izveštaj o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom grada, kao i Izveštaj o realizaciji programa sprovođenja mera tehničke zaštite objekata utvrđenih za kulturno dobro i objekata u okviru prostornih kulturno-istorijskih celina na teritoriji grada Beograda.

Po skraćenom postupku biće odlučeno o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju gradskih preduzeća i ustanova, kao i o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u pojedinim osnovnim i srednjim školama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track