Najnovije vesti

OTVORENO PISMO NEBOJŠE BAKARECA: Marko Bastać je najveća štetočina, korumpiran je, nestručan i bahat! U crno ste zavili Stari grad!
Foto: Stefan Jokić

politički analitičar i odbornik SNS

OTVORENO PISMO NEBOJŠE BAKARECA: Marko Bastać je najveća štetočina, korumpiran je, nestručan i bahat! U crno ste zavili Stari grad!

Beograd
13:51h

Nebojša Bakarec, politički analitičar i odbornik SNS u Skupštini grada Beograda, uputio je otvoreno pismo predsedniku opštine Stari grad Marko Bastaću u kojem ga optužuje da je "korumpiran, nestručan i bahat".

- Vaši i Đilasovi plaćenici su juče uznemiravali Starograđane, u vreme nedeljnog ručka, zvoneći na interfone i ubacujući Vaša sramotna pisma. Poslali ste i meni pismo, u kome bezumno vređate vlasti Beograda, ali i mene lično. Klevećete Gorana Vesića, a pored Vučića, nema većih prijatelja Beograda, od Gorana Vesića i Zorana Radojičića. Niste im ni do kolena. Korumpirani, nestručni i bahati ste upravo Vi, posle sedam tužnih godina na čelu opštine - napisao je Bakarec u pismu.

Kako je naveo, on za pola veka, koiliko živi na Starom gradu, nije video veću štetočinu od Bastaća.

foto: Vladimir Šporčić

- U crno ste zavili Stari grad. Dug sportskog centra MGM je premašio milion evra. Bezobzirno ste smenili niz direktora „Parobroda“, zbog toga što su Vam ukazivali na kriminal. Zaposlili ste sve članove svoje porodice u opštini i njenim preduzećima.Potpuno ste privatizovali opštinu. Desetine miliona trošite na dve privatne agencije, koje Vam obezbeđuju huligane za učešće u Vašem divljaštvu. Mesecima unazad poznati ste po vandalizmu i huliganizmu koje sprovodite na ulicama Starog grada i nasilju koje sprovodite protiv graditelja Beograda. Pri tome ste počinili niz krivičnih dela, zbog čega je podneto više krivičnih prijava. Sram Vas bilo. Mediji su objavili da ste deo narko klana, u kome se nalazi Vaš brat Miloš Bastać koji se nalazi na crvenoj poternici Interpola - poručio je Bakarec Bastaću.

Odbornik SNS navodi i da Bastaćeva bivša stranka DS, optužila aktuelnog predsednika opštine Stari grad da je proneverio više od 10.000 evra, kroz izdavanje lažnih menica, da je privatizovao odbor na Starom gradu i da je na čelu nepotističke družine.

- Vi ste sami izjavili: “Ne vidim ništa sporno da članovi moje porodice rade sa mnom i da me podržavaju” i „Na listi DS-a su moja supruga, rođak, sestra i sestrin muž“. Sada ste u stranci tajkuna Dragana Đilasa, zaduženi za vandalizam i vožnju trotineta. To su Vaši dometi. Vi, Ali Baba i vaših 40 razbojnika, pardon odbornika, više ne predstavljate građane koji su Vas birali, niti stranke na čijim listama ste izabrani i svi zajedno češće menjate stranke, nego čarape. Šta građani Beograda i Starog grada misle o Vama najbolje govori činjenica da ste na poslednjim izborima, Vi kao kandidat za gradonačelnika, od 1.599.525 birača Beograda dobili svega 3.841 glas ili 0,47 odsto, a od 55.725 birača Starog grada dobili mizernih 1.469 glasova ili 6 odsto - naveo je Bakarec i upitao Bastaća:

- Da li ste svesni da imate podršku svega šest procenata građana Starog grada, kojim nepotistički vladate sedam godina? Da li ste svesni da Vas ne podržava 94 odsto građana opštine čiji ste predsednik? Veliki režiser, Starograđanin Goran Marković vam je prošle godine poručio: „Ne ulazeći u mračnu špilju u kojoj carujete, rešio sam da vam vratim poveći komad pleha koji se zove „Ključevi Jevremove“, i koji ste mi utrapili prošlog proleća. Ja naime, sa takvom vrstom ljudi, koji se na taj način ponašaju, ne želim da imam bilo šta“.

Kurir.rs/ Foto: Stefan Jokić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track