MANIFESTACIJA OD POSEBNOG ZNAČAJA ZA BEOGRAD: Šesto Sportsko sabranje 8. juna na Adi Ciganliji (VIDEO, FOTO)
Foto: Sveta Srbija

Centralna sportska tema biće posvećena odbojci

MANIFESTACIJA OD POSEBNOG ZNAČAJA ZA BEOGRAD: Šesto Sportsko sabranje 8. juna na Adi Ciganliji (VIDEO, FOTO)

Beograd -

Ova manifestacija je uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, do sada ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila, više od 130.000 posetilaca

Ovogodišnji 32. po redu Beogradski maraton ostaće upamćen po mnogim rekordima jer je skoro 30.000 ljudi učestvovalo u maratonu, polumaratonu i trci zadovoljstva.

Svaki od tih učesnika imao je i lični poriv zašto je učestvovao na ovoj smotri ljudske volje da u jednom danu pomeri granice svojih mogućnosti za neki metar ili kilometar.

foto: Sveta Srbija

Tražeći razloge za pobedu volje nad statičnošću i istrajnosti želje da dostigne svakako plemenite ciljeve ovog može se reći ako ne životnog onda sigurno poduhvata godine svakog učesnika ponaosob, veroučitelj Vladimir Radović, inače generalni sekretar Pravoslavnog sportskog udruženja ”Sveti Srb i ja” obukao je majicu maratonca i krenuo ulicama prestonice da pomera svoje kilometre rastojanja između starta i cilja.

foto: Sveta Srbija

Zadivljen velikim delom svojih predaka sa kojim je imao prilike da se detaljnije upozna kroz projekat ”Stopama naših predaka” putujući na Krf i obilazeći mesta gde su pre jednog veka naši pradedovi našli spas i okrepljenje, a odatle u junačkom jurišu peške pregazili hiljade kilometara oslobađajući svoju rodnu grudu i sunarodnike, doneo je odluku da i on istrči u sećanje na njih ovaj Maraton.

Iako je krenuo kao učesnik polumaratona, u toku trke inspirisan herojstvom pradedova koji su svojim delima pre jednog veka zadivili svet, doneo je odluku da istrči čitavih 42 kilometra kroz naš prelepi Beograd.

Prolazeći kroz cilj proneo je zastavu Svete Srbije.

foto: Sveta Srbija

Jedan običan trkački dan je ustvari mnogo više od pukog brojenja sekundi i proticanja vremena na satu. Svako ima ličnu borbu kroz koju želi da izađe bolji, plemenitiji i spremniji za sutrašnji dan.

Pored Maratona i Sabranje je manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd

foto: Sveta Srbija

Sportsko Sabranje Svete Srbije je manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd, koju sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, već šest godina organizuje Pravoslavno sportsko udruženje ”Sveti Srb i

ja” (PSUSS).

Ona je uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, do sada ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila, više od 130.000 posetilaca.

foto: Sveta Srbija

- Šesto Sabranje biće 8. juna na Adi Ciganliji, a kao centralna sportska tema biće posvećena odbojci.

Glavnu reč će voditi naše reprezentativke - aktuelne svetske prvakinje, koje će u kratkoj pauzi u pripremama za Olimpijadu 2020. godine u Tokiju, kao promoteri ovog ekipnog sporta, pokazati njegove plemenite veštine, kao i osvojeni šampionski pehar - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer Svete Srbije.

foto: Sveta Srbija

Sabranje, kao svaki put do sada, počinje svetom liturgijom na otvorenom prostoru. Program će svojim nastupima obogatiti muzički umetnici: Lena Kovačević, Željko Vasić, Mari Mari, Ivana Jordan, Bojan Marović, Boris Režak, kao i mnoge pevačke i igračke grupe i mnogi drugi.

Program Sabranja će biti otvoren velikim kolom koje će posle svete liturgije odigrati preko 200 mladih folkloraša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track