NEMA OPASNOSTI OD IZLIVANJA REKA U BEOGRADU: Najkritičnije kod Kule Nebojša, uvodi se zabrana parkiranja
Foto: Dragana Udovičić

situacija stabilna

NEMA OPASNOSTI OD IZLIVANJA REKA U BEOGRADU: Najkritičnije kod Kule Nebojša, uvodi se zabrana parkiranja

Beograd -

Situacija u Beogradu je stabilna i, na osnovu trenutnih podataka, nema opasnosti od izlivanja Save i Dunava, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je, ipak istakao da se, prema meteorološkim prognozama, očekuju nove padavine i upozorio na manje rizike kod Kule Nebojša, gde je na snazi vanredna odbrana od poplava.

"Tu će biti preduzete dodatne mere obezbeđenja, ali bez obzira na to, očekujemo da neće biti većih izlivanja i većih problema", rekao je Radojičić za TV Prva i podsetio da je Štab za vanredne situacije preduzeo je dodatne i vanredne mere obezbeđivanja od poplava i izlivanja reka u Srbiji.

Kod Kule Nebojša zabrana parkiranja

Sekretar za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš kazao je danas da se stavlja vodena rampa kod kule Nebojša i da se uvodi zabrana parkiranja zbog redovne odbrane od poplava.

Glavaš je za televiziju Prva rekao da je uobičajna situacija da se stavlja vodena rampa kod Kule Nebojša i da je to prvo mesto koje se zatvara kada je redovna odbrana od poplava.

"Danas se očekuje nevreme i oko 20 litara padavina", rekao je Glavaš za Prvu i dodao da je moguća pojava grada.

On je rekao da se očekuje velika količina vode u Savi i Dunavu i da nadležni očekuju da u Savi visina vode pređe 520 centimentara, a na Dunavu od 555 do 560 centimentara.

"Trend rasta biće još 24 sata kada se očekuje stagnacija i onda blaži pad", rekao je Glavaš.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track