DANAS JE SPASOVDAN, SLAVA BEOGRADA: Ovim ulicama nećete moći, biće zatvorene za saobraćaj zbog litije! (MAPA)
Foto: Beoinfo

periodično zatvaranje saobraćaja

DANAS JE SPASOVDAN, SLAVA BEOGRADA: Ovim ulicama nećete moći, biće zatvorene za saobraćaj zbog litije! (MAPA)

Beograd -

BEOGRAD - Liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi, a zatim litijom kroz centar grada danas se obeležava Spasovdan, slava Beograda.

Domaćin svečanosti je gradonačelnik Zoran Radojičić, a liturgija u Vaznesenjskoj crkvi počinje u 9 sati, dok litija kreće u 11.30.

Saobraćaj će u vreme litije biti obustavljen, a gradonačelnik je zamolio sugrađane za strpljenje i pozvao one koji veruju i žele dobro Beogradu da dođu na litiju.

foto: Filip Plavčić/Arhivska Fotografija

- Tokom proslave periodično će biti zatvaran saobraćaj pravcem kojim litija bude prolazila, a ja još jednom pozivam građane da se u što većem broju pridruže proslavi. U 9 sati u Vaznesenjskoj crkvi počeće liturgija, a litija kreće u 11.30 ulicama Admirala Geprata, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije, gde će kod česme biti prva molitva, potom Knez Mihailovom, Pariskom, Sime Markovića kod Saborne crkve, gde će biti druga molitva, zatim Pop Lukinom, Brankovom, Kraljice Natalije, Dobrinjskom, Admirala Geprata, a litija se završava povratakom u crkvu, gde će biti treća molitva u spomen svim palim junacima Beograda - kazao je Radojičić.

foto: Beoinfo

(Kurir.rs/Tanjug/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track