Najnovije vesti

MINISTARSTVO PROSVETE ODGOVORILO SINDIKATU PRVE BEOGRADSKE GIMNAZIJE: Tvrdnje o urušavanju gimnazijskog obrazovanja su besmislene
Foto: Marina Lopičić

da li škole postoje zbog nastavnika ili učenika?

MINISTARSTVO PROSVETE ODGOVORILO SINDIKATU PRVE BEOGRADSKE GIMNAZIJE: Tvrdnje o urušavanju gimnazijskog obrazovanja su besmislene

Beograd

Ministarstvo prosvete ocenilo je danas su "besmislene tvrdnje" sindikata i pojedinaca da se uvođenjem specijalizovanih odeljenja urušava gimnazijsko obrazovanje.

U saopštenju ministarstva navodi se da su njegovi predstavnici dogovorili sa rukovodstvom "Prve beogradske gimnazije" da se formiraju dva IT odeljenja, s obzirom da je usled velikog interesovanja 11 učenika konkurisalo na jedno mesto.

Ministarstvo ocenjuje i da 50 odsto studenata Univerziteta u Beogradu pohađa društveno-humanističke nauke, i da veoma veliki broj njih teško može da nadje zaposlenje nakon studija.

"Pravo pitanje u slučaju nastavnika koji protestuju zbog uvodjenja IT odeljenja jeste da li škole postoje zbog njih ili zbog učenika. Кoliko nastavnici koji prete štrajkom razmišljaju o deci vidi se i u njihovoj poruci da neće održavati sednice odeljenskih veća i da učenicima neće zaključiti ocene", piše u saopštenju.

Navodi se i da su "netačne tvrdnje" da će neki nastavnici ostati bez posla, jer je Prva gimnazija izabrala da deci u okviru izbornog programa ponudi društvene nauke, čime je "kompenzovan fond časova".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...