Najnovije vesti

BATA ŽIVOJINOVIĆ DOBIJA ULICU NA VRAČARU: Bojanska na Krstu postaje Batina!
Foto: Tanjug/Tanja Valič, Vladimir Šporčić

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica

BATA ŽIVOJINOVIĆ DOBIJA ULICU NA VRAČARU: Bojanska na Krstu postaje Batina!

Beograd

BEOGRAD - Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica danas je jednoglasno usvojila inicijativu da Bojanska ulica na Crvenom krstu na Vračaru ponese ime po srpskom i jugoslovenskom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

 

Predlog Gorana Vesića je da Bojanska ulica na Crvenom krstu ponese ime slavnog glumca.

 

"Velimir Bata Živojinović je naša velika glumačka legenda. On je svojim nemerljivim umetničkim i kulturnim doprinosom obeležio jednu zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije.

 

Batina supruga Lula, ćerka Jelena i unuka
Batina supruga Lula, ćerka Jelena i unukafoto: Tanjug/Tanja Valič

Valter brani Sarajevo, Skupljači perja, Bitka na Neretvi i mnogi drugi filmovi samo su neki u kojima je ostvario jedinstvene i neprikosnovene uloge, koje će ostati kao pečat jednog neverovatnog i neponovljivog dara", navodi se u inicijativi Gorana Vesića, koju je obrazložila predsednica Komisije Andrea Radulović.

 

Članovi Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica jednoglasno su usvojili i predloge odluka za imenovanje 3.009 neimenovanih ulica u okviru projekta ažuriranja adresnog registra i to na području gradskih opština Čukarica, Rakovica, Novi Beograd, Lazarevac, Barajevo, Mladenovac, Obrenovac i Sopot.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...