U AVGUSTU POČINJU RADOVI NA PASARELI U ČUKARICI: Novi i lepši prelaz sa Julinog ka Banovom brdu (FOTO)
Foto: Beoinfo

rekonstrukcija

U AVGUSTU POČINJU RADOVI NA PASARELI U ČUKARICI: Novi i lepši prelaz sa Julinog ka Banovom brdu (FOTO)

Beograd -

Izgradnja pasarele i tržnog centra na Čukarici počeće se u avgustu, a kolika je važnost ovog projekta govori činjenica da ova pasarela povezuje više od 100.000 ljudi sa Julinog i Banovog brda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

foto: Beoinfo

Vesić je podsetio da je pasarelu na ovoj lokaciji pre 20 godina delimično izgradila kompanija Stankom, koja je u stečaju, i dodao da je sa stečajnom upravnicom Stankoma Andrijanom Živanović i predsednikom oštine Čukarica Srđanom Kolarićem dogovoreno da upravo ova kompanija pokrene izgradnju pasarele.

"Ovo je prvi put da na ovaj način radimo, ali je plan da se novcem koji se naplati izradnjom, namire poverioci, ali i da građani dobiju jednu sređenu pasarelu", rekao je Vesić.

foto: Beoinfo

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da problem izgrađivanja pasarele prevazilazio mogućnosti opštine, te su se zato obratili gradu i dogovorili s kompanijom Stankom da se završe radovi u ovom delu grada.

Stečajni upravnik kompanije Stankom Andrijana Živanović rekla je da je gradnja u stečaju jedno neuobičajeno rešenje, ali da, kako kaže, ako postoji volja svih strana, postoji i rešenje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja