Najnovije vesti

GRADSKI SEKRETAR ZA JAVNI PREVOZ: Nađeno je 90 vozača bez uniforme i 20 autobusa bez klime! DO SADA NAPLAĆENO PREKO 2 MILIONA OD KAZNI! Akcija će trajati tokom celog leta!
Foto: Nebojša Mandić

naredba

GRADSKI SEKRETAR ZA JAVNI PREVOZ: Nađeno je 90 vozača bez uniforme i 20 autobusa bez klime! DO SADA NAPLAĆENO PREKO 2 MILIONA OD KAZNI! Akcija će trajati tokom celog leta!

Beograd

Kako Kurir saznaje naređena je kontrola svih autobusa koji su uključeni u gradski saobraćaj u Beogradu kako bi se utvrdilo da li imaje klimu i da li je ona u funkciji. 

Zaposleni u sekretarijatu su trenutno na terenu i svi prevoznici koji nemaju ispravnu klimu biće kažnjeni po 20.000 dinara po svakoj utvrđenoj nepravilnosti i moraju da imaju zamensko vozilo koje će uključiti u saobraćaj. 

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević potvrdio je saznanja Kurira i precizirao.

- Po nalogu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, krenuli smo u kontrolu svih autobusa koji su javnom linijskom prevozu putnika u Beograd. U skladu sa ugovorom koji je Grad Beograd potpisao sa prevoznicima u javnom linijskom prevozu putnika, predviđena je obaveza da svako vozilo ima klimu koja se koristi. Takođe, ako je neka od klima nesipravna, prevoznici su ugovorom obavezni da imaju zamensko vozilo koje će uključiti u saobraćaj. Za svaku nepravilnost u autobusu, a iyme]u ostalog i uključenu klimu, prevoznici će biti sankcionisani sa 20.000 dinara!

Za ovih nekoliko dana za kojih smo sprovodili kontrole, nađeno je 90 vozača koji nisu nosili uniforme i 20 autobusa bez klime. Grad korektno isplaćuje svoje obaveze prema privatnim prevoznicima i očekujemo i od njih partnerski odnos.

Akcija će trajati tokom celog leta, jer nam je najvažnija sigurnost, bezbednost i komfor građana. Nećemo dozvoliti da se neko na ovim vrućinama vozi bez klime ili zimi smrzava bez grejanaj! U planu je nabavka 244 autobusa do septembra meseca, a kasnije još 100 zglobnih autobusa. Gospodin Vesić je već danas zahtevao izveštaj o našim kontrolama, a u psolednjoj kontroli je naplaćeno 2.200.000 za utvrđene nepravilnosti. Grad trudi da preduzme sve aktivnosti i mere da unapredi javni linijski prevoz u celini. Očekujemo da će gradski prevoz uskoro biti sve bolje i bolji - kaže gradski sekretar za saobraćaj Jovica Vasiljević.

(Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić, ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...