RADOSLAV MARJANOVIĆ:  Jedino što hoće na bazenu da sačuva odlazeći predsednik Starog grada Marko Bastać jesu fotelje, funkcije i privilegije za njegove bahate kumove!
Foto: SNS

zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda

RADOSLAV MARJANOVIĆ: Jedino što hoće na bazenu da sačuva odlazeći predsednik Starog grada Marko Bastać jesu fotelje, funkcije i privilegije za njegove bahate kumove!

Beograd -

Jedino što na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ hoće da sačuva odlazeći predsednik opštine Stari grad Marko Bastać jesu fotelje, funkcije i privilegije za njegove bahate kumove i mnogobrojnu rodbinu koju je zaposlio na bazenu, kao i priliku da nastavi da troši desetine miliona dinara na marketinške agencije koje izradu logoa naplaćuju u milionskim iznosima, kaže Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda.

On podseća javnost da Sportsko rekreativni centar „Milan Gale Muškatirović“ godinama posluje sa ogromnim gubicima pa su dugovi bazena za vodu, struju i grejanje narasli na više od milion evra za šta je odgovorno bahato, nesposobno i korumpirano rukovodstvo opštine Stari grad koje se umesto rešavanja tog ogromnog i gorućeg problema mesecima bavilo demoliranjem gradilišta, čupanjem saobraćajnih znakova i zaustavljanjem uređenja Beograda.

"O kakvim se zloupotrebama radi najbolje govori i činjenica da je opština dozvolila da se založi imovina bazena, koja inače nije opštinska svojina, zarad dobijanja kredita od 50 miliona dinara kojim je trebao da se otplati deo ogromnog duga, međutim taj novac je potrošen na sumnjive javne nabavke i plaćanje marketinških agencija koje su angažovali najbliži saradnici predsednika opštine. Zahvaljujući politici Marka Bastaća sportski centar je konstantno propadao, nije imao nikakav plan ulaganja i razvoja i pretvoren je u trećerazredni komercijalni objekat koji zaobilaze velika sportska takmičenja i kome preti potpuni finansijski kolaps" stoji u izjavi Radoslava Marjanovića, zamenika šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda.

Marjanović podseća da je o svemu ovome na poslednjoj sednici Skupštine grada Beograda mogao da raspravlja i odlazeći direktor bazena Dušan Raičković, koji je i gradski odbornik, ali se bazena setio tek kada je uvideo da će ostati bez direktorske fotelje.

Ova činjenica je najbolji pokazatelj da je kompletno rukovodstvo Starog grada baš bilo briga za budućnost bazena i da ih jedino zanimaju njihove funkcije, kombinacije i privilegije.

Кao što smo uveli finansijski red i spasli od propadanja gradska javna preduzeća, koja je uništio i zadužio Bastaćev mentor Dragan Đilas, tako ćemo i sačuvati od propadanja Sportsko rekreativni centar „Milan Gale Muškatirović“ i učiniti ga uspešnim na zadovoljstvo kako građana Starog grada tako i svih ostalih Beograđana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track