GORELA KARAĐORĐEVA: Vatrena stihija u centru Beograda! Crni dim video se širom grada (VIDEO)
Foto: Kurir TV

alarm

GORELA KARAĐORĐEVA: Vatrena stihija u centru Beograda! Crni dim video se širom grada (VIDEO)

Beograd -

Veliki požar buknuo je oko 19.20 časova u zgradi u centru Beograda. Crni dim video se u gotovo celom gradu, što je izazvalo uznemirenje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar oko 20.20 sati posle intervenciji u kojoj su učestvovala 24 vatrogasca-spasilaca sa šest vatrogasnih vozila.

Požar zahvatio krov napuštene dvospratnice u Karađorđevoj ulici. Srećom, u incidentu nije bilo povređenih.

Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, navodi da su ekipe reagovale odmah po prijavi požara.

„Komandno-operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd primio je večeras u 19.18 sati dojavu da gori napušteni objekat u Karađorđevoj ulici, nakon čega je na lice mesta odmah upućeno šest vatrogasnih vozila sa 24 vatrogasca. Po dolasku na lice mesta zatekli smo kompletan objekat u plamenu i odmah pristupili lokalizaciji požara, kako se on ne bi proširio na okolne objekte, a koja je završena za 25 minuta - navodi Majstorović i dodaje.

Miloš Majstorović
Miloš Majstorović foto: Slavica Tomčić

- Povodom spekulacija koje su se pojavile da je taktika gašenja vatrogasnih ekipa zavisi od radova, koji se izvode u ovoj ulici, i da nismo mogli da priđemo objektu moram da kažem da se radi o potpunim neistinama. Taktiku gašenja prilagodili smo činjenici da ni u ovom trenutku i dalje ulazak vatrogasaca u sam objekat nije bezbedan i to iz prostog razloga što je objekat star više od 100 godina, iznutra je od drvene građe i postoji potencijalna opasnost od njegovog urušavanja u svakom trenutku“.

U toku je dogašivanje požara u napuštenom objektu u Karađorđevoj ulici, u kojem niko nije povređen.

Uskoro opširnije...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track