Najnovije vesti

DA RASPUST NE BUDE DOSADAN: Besplatne radionice fotografije za decu i mlade na Zvezdari
Foto: AP/Ilustracija

deca i mladi uzrasta od 13 do 19 godina

DA RASPUST NE BUDE DOSADAN: Besplatne radionice fotografije za decu i mlade na Zvezdari

Beograd

Prijatelji dece Zvezdare i ovog leta pozivaju decu i mlade na ciklus besplatnih kreativnih radionica fotografije za tinejdžere pod nazivom „Beograd i Zvezdara u mom oku”. Realizaciju projekta podržali su Opština Zvezdara, Sekretarijat za kulturu i Sekretarijat za sport i omladinu. Radionice će biti realizovane u Pozorištu „Pan teatar” (Mesna zajednica „Lipov lad”, Bulevar kralja Aleksandra 298) od 15. do 19. jula, svakog dana od 12 do 14 časova, a voditeljka progama je Jovana Jarebica, likovna umetnica i umetnički fotograf.

Osim teorijskog dela na kojem će se učesnici upoznati sa različitim vrstama fotografije, kadriranjem, obradom fotografije, tehnikama kritičkog posmatranja i analize fotografije kao umetničkog dela i dokumenta jednog vremena, voditeljka radionica i mladi učesnici će najveći deo vremena provoditi na otvorenim i u zatvorenim prostorima u gradu i na Zvezdari: u Bulevaru kralja Aleksandra, Zvezdarskoj šumi, na Kalemegdanu, Adu Ciganliju, Dorćolu, u Zemunu, Košutnjaku i na drugim mestima u gradu.

Projektom je predviđeno da tokom leta bude raspisan i foto-konkurs na istu temu, a nakon selekcije i izložbe, najuspelije fotografije sa porukama dece i mladih biće objavljene na kalendaru za 2020. godinu. Pozivaju se zainteresovana deca i mladi uzrasta od 13 do 19 godina da se prijave za učešće. Prijave slati mejlom na adresu: pdzvezdara@gmail.com Potrebno je navesti ime i prezime učesnika, uzrast, naziv škole koju pohađa, ime i prezime jednog od roditelja i kontakt telefon učesnika i roditelja. Broj mesta je ograničen na 20, tako da će redosled prijavljivanja biti kriterijum za izbor učesnika.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...