NELEGALNO POSTAVLJENI KABLOVI: Vesić najavio krivične prijave protiv odgovornih u SBB i tužbe za odštetu
Foto: Nemanja Nikolić

otkriveno 60 kilometara

NELEGALNO POSTAVLJENI KABLOVI: Vesić najavio krivične prijave protiv odgovornih u SBB i tužbe za odštetu

Beograd -

Grad Beograd će tužbama od kompanije SBB tražiti odštetu zbog korišćenja mreže kablova nelegalno postavljenih po mrežama gradskih preduzeća, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je za TV Pink rekao da je u Beogradskim elektranama otkriveno 60 kilometara nezakonito postavljenih kablova za koje SBB nikada nije platio nikakve dažbine Gradu Beogradu, i najavio da će protiv odgovornih lica biti podnete krivične prijave.

Vesić je rekao da tako postavljani kablovi postoje i u gradskoj vodovodnoj mreži kao i na mreži javnog osvetljenja, a da su razvlačeni i između zgrada gde mogu da ugroze i bezbednost građana.

On je izneo procenu da SBB na ime desetogodišnjeg korišćenja nelegalne mreže Beogradu duguje između tri i pet miliona evra, što je novac koji bi iz budžeta grada mogao da se iskoristi za izgradnju obdaništa.

Vesić je ocenio da su nezakonitim razvlačenjem kablova za SBB i njihovom korišćenjem, partneri, vlasnik Dragan Šolak i bivši gradonačelnik Dragan Đilas, pokrali građane Beograda.

Kako je rekao, krađa se događala i kada su pojačivači na mrežama bili priključivani na zajedničku struju u zgradama, odnosno na stubovima javne rasvete.

Vesić je najavio da će se pismima obratiti i inostranim suvlasnicima SBB-a i pitati ih da li je u njihovim zemljama normalno da kompanije čiji su suvlasnici kradu električnu energiju.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da je plan bio da se preko nezakonitog razvoja mreže SBB-a i svođenja Telekoma na 400.000 korisnika, a zatim preuzimanja kompanije koja drži oglašivače i osnivanjem medija - omogući Đilasu dolazak na vlast preko medija, jer on, kako je rekao, "ne razume da se na vlast dolazi glasovima i izborima".

Vesić je ocenio da je to razlog zašto njega i grad Beograd napada televizija N1 a direktora te televizije Jugoslava Ćosića nazvao je propagandistom.

On je izrazio žaljenje zašto se temom nezakonitog razvoja mreže SBB na štetu Beograđana ne bavi niko od istraživačkih novinara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track