RADOST NA ZVEZDARI: Obnovljeno igralište za klince u Učiteljskom naselju, u Ulici Jelene Mioč (FOTO)
Foto: Beoinfo

izgrađeno u skladu sa svim bezbednosnim propisima

RADOST NA ZVEZDARI: Obnovljeno igralište za klince u Učiteljskom naselju, u Ulici Jelene Mioč (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - U Učiteljskom naselju, na Zvezdari, danas je otvoreno obnovljeno dečje igralište, izgrađeno u skladu sa svim bezbednosnim propisima, odnosno po najnovijem Pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta i parkova.

foto: Beoinfo

U rekonstrukciju je uloženo šest miliona dinara, a radovi su izvedeni po najsavremenijim standardima kako bi se eventualno povređivanje dece svelo na minimum, istakao je gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je otvorio igralište u Ulici Jelene Mioč.

1 / 6 Foto: Beoinfo

Igralište je ograđeno, ispod rekvizita se nalazi gumena podloga, a omogućen je pristup kolicima. Prostire se na 1.500 kvadratnih metara, sa rekvizitima namenjenim deci od dve do četiri, odnosno pet do 12 godina.

Postavljeno je devet klupa, travnjak je obnovljen, a zasađene su i nove biljne vrste. Radojičić je istakao da je za Grad važno da postoji što veći broj uređenih igrališta, jer je u današnje vreme veoma bitno da deca imaju uslove da provode vreme van kuće, uz što više fizičke aktivnosti.

Izneo je podatak da je od početka 2018. godine "Zelenilo-Beograd" izgradilo ili rekonstruisalo 47 dečjih igrališta. U toku ove godine, planirano je uređenje ukupno 28 igrališta, od kojih se trenutno radi na 10, dodao je gradonačelnik.

"Igrališta uređena na ovaj način ranije smo viđali samo u ekonomski razvijenijim zemljama, ali sada je to slučaj i u Beogradu. Želimo da obezbedimo maksimalno dobre uslove svoj deci, kada je pravilan razvoj u pitanju", rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

On je dodao da Grad vodi računa da deca imaju dobre uslove za igru, razvoj, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu. "Važno je da se svi delovi grada ravnomerno razvijaju, i da kvalitet života svih Beograđana bude na najvišem nivou", rekao je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track