RADOJIČIĆ POKRENUO INICIJATIVU ZA POMOĆ PAROVIMA KOJI NEMAJU DECU: Četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada
Foto: AP

izdvojeno 30 miliona dinara

RADOJIČIĆ POKRENUO INICIJATIVU ZA POMOĆ PAROVIMA KOJI NEMAJU DECU: Četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada

Beograd -

Skupština grada Beograda usvojila je danas odluku o finansiranju troškova četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje za parove iz Beograda za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 30 miliona dinara.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je pokrenuo inicijativu za pomoć parovima koji nemaju dece, rekao je u obraćanju odbornicima da se usvajanjem tog predloga pomaže pojedincima da dobiju dete i ujedno daje doprinos strategiji naše zemlje za povećanje nataliteta, kao i politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je istakao, stalno ukazuje koliko je značajno da nas bude više.

''Svi koji su u svom okruženju imali ljude koji se bore sa nemogućnošću da dobiju dete, a prema statistici to je svaki šesti par, znaju koliko je snage i ljubavi potrebno da se reši taj problem.

foto: Beoinfo

Dodao je da oprediljivanjem 30 miliona dinara Grad Beograd pruža šansu parovima koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje, kao i da će za program vantelesne oplodnje o trošku Grada moći da se prijave žene do 45 godina koje do sada nisu rađale.

''Imamo novac i koristimo ga na pravi način, a to ne bilo moguće da se ne vodi stabilna i odgovorna ekonomska politika koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić'', naveo je Radojičić.

Pravo da se od jeseni prijave za program finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje imaju parovi koji imaju prebivalište u Beogradu i državljanstvo Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track