Najnovije vesti

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Beograd finansira 4. pokušaj vantelesne, pravo da se prijave sad imaju i žene do 45 godina
Foto: Beta/Beoinfo

svaki šesti par ima problem sa plodnošću

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Beograd finansira 4. pokušaj vantelesne, pravo da se prijave sad imaju i žene do 45 godina

Beograd

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da će Beograd finansiranjem četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje (VTO) dati svoj doprinos rešavanju tog problema, podsetivši da država finansira tri pokušaja.

Pravo da se prijave sada imaju i žene do 45 godina, rekao je Radojičić za RTS. Prema njegovim rečima, svaki šesti par ima problem sa plodnošću.

"U skladu sa populacionom politikom dajemo svoj doprinos da nas u budućnosti ima više. Bez obzira na sve investicije, na sve što radimo za Srbiju, ako nas ne bude bilo, ako ne budemo imali potomstvo, nećemo imati budućnost", istakao je Radojičić.

Reč je, kako je naveo, o dugoročnoj strategiji koja je u skladu sa državnom politikom, da se vodi računa o populacionoj politici. "Ove godine budžet za to je 30 miliona. Procena je da oko 100 parova može da učestvuje ovaj put i da vantelesnom oplodnjom dobije svoje potomstvo", rekao je Radojičić.

Grad Beograd će, dodao je, od septembra ili oktobra omogućiti i četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

Radojičić: Trg Republika od 1. septembra 'ukras Beograda'

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da očekuje da će preuredjenje Trga Republike biti završeno do 1. septembra i da će taj trg biti "ukras Beograda". Naveo je da će na Trgu biti 53 sadnice drveća, "21 više nego ranije", da Beograd bude "što zeleniji i lepši".

"Vrlo je važno da se vidi da taj projekat ide dobro, ja često šetam, razgovaram s ljudima, i vidim da se radi kvalitetno. Imali smo odličan nadzor, ja sam od prvih dana obratio pažnju, posebno mi je to važno", rekao je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...