Najnovije vesti

KONTROLA PREDŠKOLSKIH USTANOVA U TOKU: 147 vrtića zatečeno čisto i uredno, u 47 naložene popravke
Foto: Shuterstock, Ilustracija

komunalni red na proveri

KONTROLA PREDŠKOLSKIH USTANOVA U TOKU: 147 vrtića zatečeno čisto i uredno, u 47 naložene popravke

Beograd

BEOGRAD - U sklopu planiranih aktivnosti kontrole komunalnog reda u predškolskim ustanovama na teritoriji 10 gradskih opština (Stari grad, Savski venac, Rakovica, Čukarica, Zemun, Vračar, Palilula, Zvezdara, Voždovac i Novi Beograd), komunalna inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove kontrolisala je čistoću i urednost dvorišta, ograda i spoljnih delova zgrada vrtića, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Prema rečima gradske sekretarke za inspekcijske poslove Sonje Božović, do 29. jula izvršena je kontrola u 194 objekta, od ukupno 235, koji pripadaju predškolskim ustanovama na teritoriji pomenutih gradskih opština.

"Zatečeni su nedostaci u 47 vrtića, a u 147 vrtića je zatečeno čisto i uredno stanje. Radi otklanjanja svih utvrđenih nedostataka, inspektori su doneli 47 rešenja kojima je naložena popravka i dovođenje u ispravno stanje", rekla je Božovićeva.

Ona je napomenula da će do okončanja akcije komunalna inspekcija izvršiti kontrolu preostalih objekata, kao i kontrolu izvršenja mera koje su naložene rešenjima.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...