CENTAR BEOGRADA BIĆE PEŠAČKA ZONA, A KROZ NJU ĆE VOZITI VRAPCI: Evo kako izgledaju 4 električna autobusa koja će biti na ulicama od 1. septembra (FOTO)
Foto: Facebook/Goran Vesić

novo prevozno sredstvo

CENTAR BEOGRADA BIĆE PEŠAČKA ZONA, A KROZ NJU ĆE VOZITI VRAPCI: Evo kako izgledaju 4 električna autobusa koja će biti na ulicama od 1. septembra (FOTO)

Beograd -

Novo prevozno sredstvo koje će voziti Beogradom konačno je stiglo u Srbiju.

U Ljubljani je nazvano "kavalir", a u srpskoj prestonici - "vrabac".

- Beogradski “vrabac servis”, četiri električna autobusa koja će se kretati u pešačkoj zoni u centru grada, biće nešto što Beograd do sada nije imao - tvrdi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Trasa ovog servisa biće: garaža Obilićev venac - “Ruski car” - Čika Ljubina - Knez Mihailova - Vuka Karadžića - Kralja Petra - Saborna crkva - Kosančićev venac - Pop Lukina - Topličin venac - Tanjug - Obilićev venac.

- GSP Beograd” obučilo je vozače za upravljanje ovim električnim autobusima, a “vrabac servis” će saobraćati od 8.00 do 22.00 svakog dana. On će krenuti 1. septembra, a totemi za stajališta, iako su nabavljeni, neće biti postavljeni prvih mesec dana dok se ne utvrde konačne potrebe korisnika - pojasnio je Vesić.

Sekretarijat za saobraćaj planira da do 1. septembra pripremi sve što je potrebno za pokretanje ovog servisa kao što su građevinske intervencije na trasi, signalizacija i postavljanje potapajućih stubića sa kamerama za prepoznavanje tablica.

- Tako će i stanovnici našeg grada koji žive u pešačkoj zoni, kao i turisti, imati jedinstvenu priliku da koriste besplatan prevoz kakav ima svega nekoliko gradova u Evropi - rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track