RADOJIČIĆ O REKONSTRUKCIJI KULE NA GARDOŠU: Radovi teku po planu, Zemun postaje sve uređeniji i lepši
Foto: Beoinfo

obišao radove

RADOJIČIĆ O REKONSTRUKCIJI KULE NA GARDOŠU: Radovi teku po planu, Zemun postaje sve uređeniji i lepši

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas radove na rekonstrukciji Kule Gardoš u Zemunu koji, kako je istakao, teku po planu.

Gradonačelnik je naveo da je Kula na Gardošu velika turistička atrakcija što potvrđuje veliki broj turista iz Kine koje su on i predsednik opštine Zemun, tokom obilaska radova, sreli i sa kojima su razgovarali.

"Oni su oduševljeni, a još je upečatljivija izjava turističkog vodiča koji je istakao da dolazi svake godine i da iz godine u godinu Zemun postaje sve uređeniji i lepši. Za predsednika opštine i mene nema većeg komplimenta od takve izjave, jer je to dokaz da se ulaže veliki trud kako bi naš grad privukao još više turista, ali i obezbedio veći kvalitet života svih naših građana", rekao je Radojičić.

foto: Beoinfo

Precizirao je da je projekat rekonstrukcije Kule Gardoš vredan 34 miliona dinara od čega je 12 miliona obezbedilo Ministarstvo pravde preko oportuniteta, 12 Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma, a 10 miliona dinara Grad Beograd.

foto: Beoinfo

"Radi se i rekonstrukcija pristupnih stepeništa i prilaza, za šta je opština obezbedila 15 miliona dinara. Nastavićemo da radimo na ovakvim i sličnim projektima", rekao je gradonačelnik.

foto: Beoinfo

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti gradonačelnika na jednoj od najzanimljivijih zemunskih lokacija.

foto: Beoinfo

"Veliki broj zadovoljnih turista koje smo videli pouzdan je znak da smo na pravom putu. Sprovodimo jedinstvenu politiku koja daje rezultate, a naše najave da će Zemun postati veliko gradilište svakodnevno se ostvaruju", rekao je Matić.

foto: Beoinfo

Istakao je da se po planu odvijaju i radovi na izgradnji pristana za međunarodne brodove koji će, dodao je, umnogome obogatiti turističku ponudu Zemuna i Beograda.

foto: Beoinfo

"Ovo je rezultat jedinstvene politike Vlade Srbije, Grada Beograda i gradskih opština i sa tom politikom nastavljamo", dodao je Matić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track