VESIĆ: Put Novi Beograd - Surčin vredi 70,5 miliona dolara, radovi ne bi bili mogući bez Vučićevog POTPISA! Ova saobraćajnica važna za RAZVOJ grada
Foto: Nemanja Nikolić

prestonica

VESIĆ: Put Novi Beograd - Surčin vredi 70,5 miliona dolara, radovi ne bi bili mogući bez Vučićevog POTPISA! Ova saobraćajnica važna za RAZVOJ grada

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da je deonica Novi Beograd - Surčin od izuzetnog značaja za Beograd i za funkcionisanje koridora "Miloš Veliki".

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi na potpisanom ugovoru o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice Novi Beograd - Surčin, čija je vrednost 70,5 miliona dolara.

- Ovaj put veoma je važan za naš grad i u dužini od 7,9 kilometara proteže se od Vojvođanske ulice na Novom Beogradu, gde je planiran kružni tok, pa sve do buduće petlje Surčin, podsetio je Vesić.

On je naglasio da je Grad Beograd zahvalan Javnom preduzeću "Putevi Srbije" jer je prilikom ugovaranja uzelo u obzir sve zahteve koje je on u ime Grada izneo, među kojima su i zahtev da se vodi računa da ovaj put prolazi kroz naseljeno, gradsko područje i da je potrebno da se izgrade trotoari i bicklističe staze sa obe strane ove saobraćajnice, širine dva metra i 2,20 metra.

- Putevi Srbije su poštovali naše zahteve da se vodi računa o ukrštanju ove saobraćajnice s lokalnim putevima, što podrazumeva izgradnju ukupno pet mostovskih konstrukcija i jednog nadvožnjaka, a osim toga, ukrštanja s lokalnim saobraćajnicama biće ostvarena i preko četiri površinske i jedne denivelisane raskrsnice odnosno petlje, precizirao je Vesić.

- Grad Beograd je zahvalan predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministarki građevinarstva i infrastrukture Zorani Mihajlović na tome što će Beograd dobiti ovakvu saobraćajnicu, istakao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track