DIREKTOR TIRŠOVE IMA LEPE VESTI: Tek rođeni dečačić ostavljen u kontejneru je dobro, nema povreda
Foto: Zorana Jevtić

beba dovezena jutros oko 9 sati

DIREKTOR TIRŠOVE IMA LEPE VESTI: Tek rođeni dečačić ostavljen u kontejneru je dobro, nema povreda

Beograd -

BEOGRAD - Tek rođena beba, muško novorođenče, koje je jutros ostavljeno u blizini žarkovačkog groblja, dobrog je zdravstvenog stanja, sa urednom krvnom slikom i bez povreda, rekao je direktor Tiršove Siniša Dučić.

On je naveo da je beba jutros oko 9 sati dovezena u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj kolima Hitne pomoći, u pratnji lekara i medicinske sestre, verovatno nekoliko sati nakon rođenja.

Odmah po prijemu, u pedijatrijskoj ambulanti bebu su pregledali pedijatar, ortoped i neurohirurg.

"Ustanovljeno je da nema povreda i da je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, sa urednom krvnom slikom. Dete je zadržano na opservaciji", rekao je Dučić.

On je dodao da se očekuje da će socijalne službe u narednih nekoliko dana preduzeti dalje mere. Dodao je i da je ovo prva beba koja je u Tiršovu, nažalost, došla na ovakav način.

Bebu je danas posetio ministar za rad Zoran Đorđević, koji je rekao da je, prema informacijama Centra za socijalni rad, beba sa posteljicom ostavljena u plastičnoj kesi u kontejneru u Žarkovu.

Poručio je da će nadležni preduzeti sve mere da decu koju zadesi ovakva tužna sudbina, zaštite na najbolji mogući način i pruže im socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track