Najnovije vesti

ŠOK REPORTAŽA CNN O BEOGRADU: Ovaj grad je BELI FENIKS! Ovakve POHVALE od njih niko nije očekivao!
Foto: Shutterstock

Otkinuli na srpsku prestonicu

ŠOK REPORTAŽA CNN O BEOGRADU: Ovaj grad je BELI FENIKS! Ovakve POHVALE od njih niko nije očekivao!

Beograd

Specijalozovani servis za turizam i putovanja CNN preporučio je svojim čitaocima u obimnoj reportaži o Beogradu 10 ključnih mesta koje treba obići prilikom posete glavnom gradu Srbije.

Najbolja mesta za posetu u Beogradu prema ovom članku su Kalemegdan - „zeleno istorijsko srce Beograda“, Knez Mihailova ulica kao „glavna arterija grada koja konstantno bruji životom“, kao i jedan od najatraktivnijih kvartova Dorćol s velikim brojem kafića i barova.

"Poznat kao 'beli feniks' jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija. Srpska prestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove, i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove.

Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno u ovoj uzbudljivoj destinaciji jugoistoče Evrope", piše poznata britanska novinarka Mari Novaković.

Narodni muzej je, prema oceni CNN Travela, "vredelo čekati zbog impresivne umetničke kolekcije", kao i Muzej savremene umetnosti i Hram Svetog Save.

Noćni život na rekama se u Beogradu ne sme propustiti, kao ni Ada Ciganlija, koja uz plažu sa plavom zastavom, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo-vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.CNN Travel napominje i da se new sme propustiti noćni život na beogradskim rekama.

Kurir.rs /CNN

Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...