U TOKU SEDNICA SKUPŠTINE GRADA Mirković: Još jedan cirkus Saveza za Srbiju
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

kršenje pravilnika

U TOKU SEDNICA SKUPŠTINE GRADA Mirković: Još jedan cirkus Saveza za Srbiju

Beograd -

šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da odbornici SzS, koji bojkotuju rad gradskog parlamenta, time na najgrublji način krše Poslovnik, ali i zloupotrebaljavaju poverenje građana koji su za njih glasali.

Mirković je na početku današnje sednice ponovo komentarisao odsustvo odborničke grupe SzS, čiji je šef Nikola Jovanović, kao i prethodnih puta održao pres konferenciju ispred zgrade gradske Skupštine, uoči početka sednice.

- Odbornička grupa SzS, sa tzv. šefom Nikolom Jovanovićem ni danas se nisu pojavili na sednici, a Poslovnik kaže da je svaki odbornik dužan da učestvuje u radu skupštine ili radnih tela i komisija u koje je izabran - rekao je Mirković.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako je rekao, odsustvom iz Skupštine SzS na najgrublji način krši Poslovnik i zloupotrebljava i iskorišćava poverenje građana, ali i pokušava da se ponizi parlament, u kojem, kaže, i nisu bili preterano konstruktivni.

- Građani moraju da znaju da je, s obzirom da je kraj avgusta, svaki od tih odbornika primao mesečnu nadoknadu od 10.000 dinara, odnosno 80.000 dinara od početka godine, ni za šta i da se nijedan put nisu pojavili - rekao je Mirković.

- Sprečeni nisu, jer su sa svojim cirkusom nastavili danas - dodao je on.

Mirković je preneo i da je od sekretara skupštine tražio i dobio informaciju o broju odbornika svake grupe u parlamentu, jer se, kako tvrdi, širilo da je Nikola Jovanović šef najveće odborničke grupe.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U tom smislu, rekao je da u Skupštini grada ima 3 nezavisna odbornika, da PUPS ima 4, GDF-iniicijativa žena - 6, SPS-JS ima 8, Aleksandar Šapić 11, SzS 18, a SNS 60 odbiornika.

- Takvim lažima i spinovima neće promenit rezulatat i volju građana i povrenje koje je dobila lista SNS. Žao mi je što je Djilas nasankao Jovanovića, pa ga je uveo u istoriju kao prvog opozicionog šefa odbornika koji nije prisustvovao nijednoj sednici i koji nema nijedno obraćanje sa ove govornice - rekao je Mirković.

Ili nema agrumente na svojoj strani ili ova gradska vlast radi svoj posao dobro, zaključio je Mirković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja